Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Ιούνιος 1984 +Χρωστούμενα

Φίλοι μου, κάτι διάφορες δουλειές που προέκυψαν, κάτι η διάθεσή μου που έχει γίνει ασανσέρ, άργησα λίγο να μπω στα μπλογκοσπιτάκια σας και να υποδεχτώ το νέο μήνα στο δικό μου (λίγο λέμε τώρα, κόντεψα να υποδεχτώ τον Ιούνιο Ιούλιο χαχα!).

Καλό μήνα λοιπόν σε όλη την παρέα, έστω καθυστερημένα. Επίσης ευχαριστώ πολύ όλους για τις ευχές στην προηγούμενη ανάρτηση (παρεμπιπτόντως έγιναν απανωτά ρεκόρ σχολίων) και αντεύχομαι, όσοι δεν έχετε ήδη, να βρείτε σύντομα τον έρωτα. Μπήκε λοιπόν και ο Ιούνιος, ο γενέθλιος μήνας μου (ναι, μπορεί να μου αρέσει η βροχή, όμως είμαι παιδί του καλοκαιριού, μερικές ώρες μετά το θερινό ηλιοστάσιο) και κάποτε αγαπημένος, καθώς σήμαινε το τέλος των σχολείων και την αρχή των διακοπών. Τώρα πια βέβαια σχολείο δεν πάω, χώρια που φέτος ειδικά μου φέρνει και μία μελαγχολία, αφού θα με κάνει 30 πανάθεμά τον, πλέον μετράω μέρες στο club των 20άρηδων! Δεν ξέρω βέβαια αν είναι η ηλικία αυτή καθαυτή το θέμα, τι να πουν και κάποιοι που έχουν τα διπλάσια και βάλε χρόνια από μένα, όσο το ότι είναι ένα καμπανάκι ότι ο χρόνος περνάει και εγώ εξακολουθώ να νιώθω ότι υπάρχουν εκκρεμότητες στη ζωή μου.

Τέλος πάντων, μέχρι εδώ τα ψυχολογικά μου, ήθελα όμως να υποδεχτώ τον Ιούνιο με μία ιστορική φωτογραφία, από κάτι που επίσης συμπληρώνονται 30 χρόνια από όταν χτιζόταν και πλέον δεν υπάρχει πια, κάπου σε κάποιον από αυτούς τους διαδρόμους έγραφε Ιούνιος 1984, το μήνα που γεννήθηκα, κάτι που μου προξενούσε συγκίνηση όταν το σκεφτόμουν:


Δεν θέλω να σας ζαλίσω με πολλές προσωπικές λεπτομέρειες, απλά θα πω ότι είναι ένα μοντελοδρόμιο. Ο αερομοντελισμός ήταν μία από τις μεγάλες αγάπες του πατέρα μου, ο οποίος ήταν αρχιτέκτονας στο επάγγελμα, οπότε καταλαβαίνετε ποιος έκανε τα σχέδια και επέβλεπε την κατασκευή. Εγώ πάλι βιαζόμουν να βγω (ναι, είμαι και λίγο πρόωρος), αυτός έλειπε συνέχεια, οπότε του είχε μηνύσει η μάνα μου ότι αν γεννήσει και δεν είναι εκεί θα χωρίσουν, ευτυχώς όλα πήγαν καλά! Το μοντελοδρόμιο αυτό ήταν στα Σπάτα και απαλλοτριώθηκε κάπου το 2000 για να φτιαχτεί ένα πολύ μεγαλύτερο, ναι σωστά μαντέψατε, το νέο αεροδρόμιο της Αθήνας, το Ελευθέριος Βενιζέλος, έχοντας βέβαια αντέξει για πολύ περισσότερα χρόνια από ότι πίστευαν όταν φτιαχνόταν.

Λίγο τουρλού τουρλού μου βγήκε αυτή η ανάρτηση και ίσως βαρεθήκατε λίγο με τα προσωπικά-οικογενειακά μου, από την άλλη όμως τα μπλογκ είναι και για πιο προσωπικά θέματα έτσι; Κλείνω όμως με κάτι που είδα στο μπλογκ της συλλεκτικής Μαρίας και μου άρεσε ως ιδέα, παράθεση όσων "χρωστάω" στην μπλογκογειτονιά, ελπίζω να προλάβω μέχρι τις 20 του μήνα να τα κάνω, μετά θα χαθώ για λίγες μέρες, αυτά όμως θα τα πούμε εν καιρώ:

  • Να βαθμολογήσω στο Παίζοντας με τις λέξεις της Φλώρας
  • Έχω έτοιμο τι να γράψω και περιμένω το νέο γύρο στο ποιητικό δρώμενο της Μαρίας Νι, αφού τον πρώτο δεν τον πρόλαβα
  • Καλοκαιρινές αναμνήσεις της νέας μπλογκοφίλης Κατερίνας Βερίγκα
  • Το μηνιαίο Ακούω-Βλέπω-Συλλογίζομαι της Ελευθερίας Σ.
  • Κάποια στιγμή να συνεχίσω τη στήλη top 5 favorites της συλλεκτικής Μαρίας.
Αυτά, καλή συνέχεια και να περνάτε όλοι όσο πιο καλά γίνεται!

12 σχόλια:

  1. Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι!
    Διαβάζω για ηλικίες και για εκκρεμότητες... λοιπόν, μη σε αγχώνουν, όλα θα γίνουν. Think positive! Στο μεταξύ, μη χάνεις στιγμές - απόλαυσέ τες. Και τα 30 είναι μια υπέροχη ηλικία, θα το δεις...
    Το μοντελοδρόμιο ούτε που το είχα ακουστά. Ενδιαφέρον!
    Καλό σου βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και για το σχόλιο!

      Καλό ξημέρωμα και καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  2. Ξανα καλο μηνα και καλο καλοκαιρι Γιωργο μου.
    Απολαυσα την αναρτηση σου, τι κι αν ειχε προσωπικα ερεθισματα.?
    Μια χαρα τα ειπες. Αντε καλως να ορισεις στο κλαμπ μας βρε.. Εγω οδευω στα 31. Ισως να παθεις μια μικρη κρισουλα ηλικιας αλλα μετα θα ειναι ολα οκ..χαχαχα
    Οσο για τα υπολοιπα μην ανησυχεις. Ενα ενα στην σειρα και θα τα προλαβεις..
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία θα μου κάνετε και πάρτι υποδοχής στο κλαμπ; χιχι! Ευχαριστώ για τα καλά λόγια και χαίρομαι που σου άρεσε.

      Καλή συνέχεια και καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  3. Καλημερα καλε μου φιλε!
    Μου αρεσε πολυ που στο τελος εγραψες τι εχεις να κανεις!
    Εχεις πολλα αλλα ολα θα γινουνε!
    Ειμαι σιγουρη πως θα μας χαρισεις υπεροχες αναρτησεις!

    Μιας και που ειναι ο μηνας γενεθλιων σου δε σε θελω μελαγχολικο, σε θελω χαρουμενο και δημιουργικο!
    Ναι; :)
    Να πιστευεις πως αυτος ο χρονος θα σου φερει πολυτιμα δωρα! :)

    Ομορφη μερα να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου καλή μου φίλη, ειδικά για αυτό με τις υπέροχες αναρτήσεις! Ουφ, μία κουβέντα είναι το να μην είμαι μελαγχολικός, μακάρι να ήταν όλοι γύρω σαν εσένα και κάποιες άλλες φίλες εδώ που μου φτιάχνετε τη διάθεση με τα σχόλιά σας.

      Να περνάς και εσύ όσο πιο τέλεια γίνεται εύχομαι! :)

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα! Εμένα πάντως μου αρέσουν πολύ αυτές οι αναρτήσεις.
    Τις βρίσκω πιο ανθρώπινες.. Εϊμαστε κοντά στην ηλικία, του χρόνου το καλοκαίρι 30ανταρίζω αλλά δεν έχω κανένα θέμα όπως είθισται! Αντιθέτως με χαροποιεί πολύ, τη θεωρώ τη πιο δημιουργική δεκαετία!!
    Καλή συνέχεια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια! Λες η ποιο δημιουργική; Μακάρι!

      Καλή υπόλοιπη μέρα!

      Διαγραφή
  5. Παιδί του Ιουνίου να είσαι καλά με τα τριάντα σου χρόνια καλά κάνεις και μοιράζεσαι , κάνε ότι σου αρέσει ελεύθερα και χωρίς άγχος!!!
    Καλό σου απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα όμορφα λόγια σου!

      Καλό απόγευμα και σε εσένα!

      Διαγραφή
  6. Καλησπέρα Γιώργο μου...
    οι αναμνήσεις σου πολύ τρυφερές και νοσταλγικές για ανθρώπους ...
    μα και για πράγματα που χάθηκαν για να έρθουν στην θέση τους άλλα...διαφορετικά...
    Να μην αγχώνεσαι για τις επισκέψεις σου στα μπλοκόσπιτα... δεν έχουμε πάντα τον ίδιο χρόνο για να κάνουμε όπως θέλουμε την βόλτα μας σ΄αυτά κι έτσι όλο και κάτι χάνουμε, όλο και κάτι μένει πίσω!
    Με το καλό να κάνεις όσα προγραμμάτισες, να γιορτάσεις και τα γενέθλιά σου αν και ... ο χρόνος μια ιδέα είναι ... θα αλλάξει κάτι με το που θα φύγει η δεκαετία του 20 από τους ώμους σου; Εξ άλλου ας αφήσουμε αυτή την συζήτηση να την κάνουμε όταν θα μπεις στα ογδόντα! να έχει και σασπένς... να κάνουμε και μια κόντρα βρε αδελφέ για το ποιός παίρνει περισσότερα χάπια για την πίεση :-))

    Καλό βράδυ Γιώργο... να είσαι καλά....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβίνα μου ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

      Πολύ γέλασα με αυτό που είπες για τα ογδόντα. Μακάρι να φτάσουμε σε αυτή την ηλικία και να κάνουμε τέτοιες κόντρες χαχα!

      Καλά να περνάς!

      Διαγραφή

Blogs..