Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Αποχωρώ

Μετά από σχεδόν 8 χρόνια στη μπλογκόσφαιρα και σχεδόν 3 σε αυτό το μπλογκ, νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κατεβάσω ρολά.

Η απόφαση είναι αιφνίδια, μα φρονώ ότι όλες οι σοβαρές αποφάσεις στη ζωή παίρνονται μία και έξω. Ανέβασα μία ανάρτηση στην οποία ζητούσα τη συμπαράστασή σας. Έμεινε για 7 ώρες, αντί για συμπαράσταση έλαβα ένα απειλητικό μειλ, οπότε την κατέβασα. Θα μπορούσα βέβαια, με βάση αυτό το μειλ, να κινηθώ και εγώ νομικά, για διαδικτυακό εκφοβισμό. Ξαφνικά δε βρίσκω κανένα νόημα όμως, αφού δεν έλαβα συμπαράσταση από κανένα. Ωραία τα μηνυματάκια, τα παιχνιδάκια και οι διαγωνισμοί, όταν όμως προκύπτει κάτι πιο σοβαρό, ξαφνικά τίποτα. Δε μπορώ να συνεχίσω έτσι. Δεν μπορώ να μη συγχαρώ όσους δίνουν από το περίσσευμά τους στα διάφορα μπαζάρ. Ούτε μπορώ όμως να μην αναρωτηθώ πως γίνεται, οι ίδιοι άνθρωποι που δίνουν τόσο εύκολα σε κάτι αγνώστων διοργανωτών, δεν δίνουν σε κάποιον που γνωρίζουν, έστω εξ'αποστάσεως, πάνω από ένα χρόνο. Σκοπός μου δεν είναι να κατηγορήσω κανένα. Ξέρω ότι κάποιοι έχετε φόβο στην καρδιά, σας συγχωρώ και προσεύχομαι για εσάς. Αυτός ο φόβος δίνει τροφή σε ορισμένους που έχουν μάθει να ζουν εις βάρος άλλων. Μόλις πάψετε να τους φοβάστε, θα πάψουν να υπάρχουν. Για μένα κάποια άτομα που επικοινωνούσαμε για καιρό από εδώ, είστε κάτι παραπάνω από απλές σειρές χαρακτήρων σε μία οθόνη. Σας ευχαριστώ θερμά για την παρουσία σας αυτή και ζητώ συγνώμη που πρέπει να αποχωρήσω έτσι ξαφνικά. Σκοπός μου ήταν ακριβώς να δημιουργήσω τέτοιου είδους σχέσεις, όχι να γράφω απλώς γραμμές σε ένα κουτί ή να συντηρώ μία όμορφη βιτρίνα για άλλους λόγους. Καλώς ή κακώς το τελευταίο είναι συχνό φαινόμενο, μα εγώ δε μπορώ να λειτουργώ έτσι, εδώ και στη δουλειά που έχω ξεκινήσει να κάνω έχω προβλήματα λόγω αυτού του χαρακτηριστικού μου, πόσο μάλιστα εδώ μέσα, που για μένα είναι πιο προσωπικό σε σχέση με κάτι που κάνω για επάγγελμα. Με αυτό το σκεπτικό έδρασα όπως έδρασα. Ήξερα ότι έπαιρνα ένα ρίσκο. Έπαιξα και έχασα, τη μάχη θέλω να πιστεύω, όχι τον πόλεμο. Ένας πραγματικός άντρας παραδέχεται τις ήττες του. Μετά από ό,τι έγινε λοιπόν, πιστεύω ότι η μόνη αξιοπρεπής κίνηση από μέρους μου, είναι να αποχωρήσω.

Ευχαριστώ θερμά όλους για όσα μοιραστήκαμε τόσο καιρό. Αυτή θα είναι η τελευταία ανάρτησή μου με ανοιχτά σχόλια, ίσως ξανακάνω αν βρω διάθεση, μα με κλειστά. Η παρουσία μου στα μπλογκ σας παύει επ'αόριστον. Το μειλ μου και το τηλέφωνό μου βρίσκονται στα δεξιά. Θα χαρώ να συνεχιστεί η επικοινωνία μας από εκεί, με όσους θεωρούν τέλος πάντων ότι εξέλαβαν κάτι παραπάνω από μένα, εκτός από κάποιες σειρές χαρακτήρων σε μία σελίδα.

Καλές γιορτές και να περνάτε όλοι καλά

Γιώργος

30 σχόλια:

  1. Κρίμα για την απόφασή σου. Δεν είμαστε καιρό γνωστοί αλλά όπως σου είπα και στην προηγούμενη ανάρτηση νομίζω είναι υπερβολική η αντίδρασή σας. Για 2 σχόλια να χαλάσετε τις καρδιές σας. Για το απειλητικό μέηλ δεν ξέρω αλλά νομίζω πως όταν ηρεμήσεις θα αναθεωρήσεις. Αν πάλι όχι, φρόντισε να είσαι καλά στην πραγματική ζωή και μην χαλιέσαι με μικροπράγματα. Καλή συνέχεια ο,τι κι αν κάνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο μόνο σημείο που δέχομαι ότι ξεπέρασα λίγο τα όρια, είναι στο ότι δημοσίευσα προσωπικές συνομιλίες. Κατά τα άλλα θεωρώ ότι εξέφρασα την ενόχλησή μου για κάτι με εύλογο τρόπο και αυτή, αντί να το συζητήσει μαζί μου, μου επιτέθηκε. Ζήτησα συμπαράσταση εδώ από κάποια άτομα που μιλάγαμε καιρό, μα είναι περίεργο ότι μόνο εσύ έχεις στείλει δύο φορές σήμερα, που γνωριζόμαστε τόσο λίγο. Καμία εμπιστοσύνη λοιπόν και χωρίς σχέσεις εμπιστοσύνης, δε μπορώ να είμαι σε ένα χώρο, οπότε η απόφασή μου είναι αμετάκλητη.

      Όπως και να έχει σε ευχαριστώ και καλή συνέχεια και σε εσένα!

      Διαγραφή
    2. Δεν λέω πως κακώς εξέφρασες την ενόχλησή σου. Όταν κάτι σε χαλάει καλό είναι να το λες παρά να το κρατάς μέσα σου. Απλά νομίζω πως επειδή την συζήτηση την κάνατε δημόσια μεγαλοποιήθηκε. Όπως και να έχει αν το να το κλείσεις σε κάνει να νιώθεις καλύτερα κανένα πρόβλημα. Άλλωστε οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να επιστρέψεις αν το αποφασίσεις. Φρόντισε να είσαι καλά. Καλό σου βράδυ :)

      Διαγραφή
    3. Να διευκρινίσω ότι η αρχική συζήτηση έγινε στο chat του facebook, δηλαδή όχι δημόσια.

      Καλό βράδυ και ναι είσαι καλά και εσύ!

      Διαγραφή
  2. Γιώργο μου, πρόλαβα να διαβάσω αυτά που έγραψες απλά δεν βρήκα το χρόνο για να σου γράψω. Να σου πω την αλήθεια δεν κατάλαβα τι ήταν ακριβώς αυτό που σε πείραξε εξ αρχής (από αυτά που διάβασα δεν έκανε κάτι για να σε πειράξει). Γνώμη μου πάντως πως το χειριστήκατε λάθος και οι δυο μεριές. Σέβομαι την απόφαση σου να αποχωρήσεις αν και δεν την κατανοώ.
    Καλά Χριστούγεννα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιοζήλη, από το σχόλιό σου, δεν είμαι σίγουρος αν θέλεις να σου εξηγήσω κάτι. Εξ'άλλου, ήδη τα είδες όπως είπες. Τώρα, αν εσένα κάποιος σε άδειαζε έτσι ενώ έχετε κανονίσει κάτι μαζί και δεν σε πείραζε, τότε μάλλον λειτουργούμε διαφορετικά. Αν θέλεις περισσότερες εξηγήσεις μου λες. Το μειλ μου και το τηλέφωνο είναι δεξιά. Καταλαβαίνω ότι δεν εμπιστεύεσαι και το σέβομαι. Όπως μου έχεις πει, ο καθένας κάνει αυτό που λέει η καρδιά του. Πλην όμως, επωμίζεται και τις συνέπειες. Και αυτή η έλλειψη εμπιστοσύνης, είναι ο λόγος που φεύγω. Συγγνώμη που δεν είμαι τραμπούκος να αναγκάζω με το ζόρι κάποιον που δε με εμπιστεύεται..

      Καλές γιορτές!

      Διαγραφή
    2. Α, και ευχαριστώ και πάλι για αυτά που μοιραστήκαμε όλον αυτόν τον καιρό.

      Διαγραφή
    3. Δεν κατάλαβα γιατί θεώρησες ότι σε άδειασε....δεν είναι ότι σου έκλεψε την ιδέα. Απλά της ήρθε κάποια άλλη και την υλοποίησε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συνέχιζε με τα δικά σας πλάνα. Όπως σου είπα παίζει μεγάλο ρόλο η οπτική κι εγώ τελευταία έχω μάθει να δικαιολογώ τα πάντα!
      Μάθε να δίνεις χρόνο στους άλλους και μην βιάζεσαι να κρίνεις τις κινήσεις τους.....ο κάθε ένας σκέφτεται διαφορετικά. Έχεις κι εσύ δίκιο δεν διαφωνώ το να απαιτείς όμως να διαλέξουμε ανάμεσα στους δυο σας δεν νομίζω πως είναι ο πιο κατάλληλος τρόπος για να το κερδίσεις.
      Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις :)

      υ.γ. Δεν χρειάζεται να με ευχαριστείς, ήταν χαρά μου!

      Διαγραφή
    4. Δε νομίζω ότι θα έκανε αυτό που είπαμε, διότι αν ήταν έτσι, τότε γιατί δε μου το είπε όταν της είπα ότι ενοχλήθηκα; Όπως και να έχει όμως, αν βιαζόμουν να κρίνω, όπως το βλέπω εγώ, δε θα έμπαινα στη διαδικασία να της πιάσω συζήτηση και να εκθέσω τα συναισθήματα και τις σκέψεις μου. Αυτή αντέδρασε σπασμωδικά και δε σεβάστηκε αυτό που της εξωτερίκευσα. Όσο για το να δικαιολογώ, όχι, κάποτε ήμουν έτσι, τώρα μπορεί να είμαι ευγενικός, όμως από διάφορες εμπειρίες διδάχτηκα ότι η ζωή είναι μικρή και ότι στις σχέσεις με τους άλλους υπάρχουν κάποια όρια που δεν μπορώ να περιμένω από τους άλλους να τα τηρούν, αν ξεπεραστούν, υπάρχουν και άλλου πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Ίσως έχεις δίκιο ότι ο τρόπος που χειρίστηκα εδώ στο μπλογκ δεν ήταν ο καλύτερος, δεν ήξερα τι άλλο να κάνω όμως και ο Χριστός έχει πει ότι αν θεωρήσεις ότι σε αδίκησε κάποιος πήγαινε και πες του το, αν δε σε ακούσει, πήγαινε και πες του το μαζί με κάποιους φίλους.

      Και δική μου χαρά, καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Γιώργο . Την ανάρτησή σου δεν την πρόλαβα άρα δεν μπορώ να έχω καμιά άποψη !!Η δική μας η επικοινωνία είναι απλή όχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση εκ μέρους μου αλλά γιατί είμαι διακριτική . Δεν κρίνω την απόφασή σου γιατί δεν έχω το δικαίωμα !!! Να συμπαρασταθώ σε κάθε άνθρωπο είμαι διαθέσιμη αν πιστεύεις ότι μπορείς να με εμπιστεύεσαι !!! Και επειδή αναφέρθηκες στα παζάρια που αγνώστων διοργανωτών , έχω να σου πω Γιώργο ότι ανήκω σε αυτήν την κατηγορία αλλά οι αποδέκτες είναι σκληρά δοκιμαζόμενοι άνθρωποι και όχι άγνωστοι . Αυτό σημαίνει ότι και ψυχολογική συμπαράσταση έχει την ίδια και μεγαλύτερη αξία για μένα . Ευθέως σου γράφω , μπορώ να σε ακούσω !!
    Καλό σου βράδυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Νικόλ

      Σε ευχαριστώ για την πρόθεσή σου να με ακούσεις. Να διευκρινίσω ότι, όσο αναφορά τα μπαζαρ, δεν αναφέρθηκε σε κάποιον συγκεκριμένο προσωπικά ούτε εννοούσα ότι κακώς δίνουν όσοι δίνουν.

      Αφού δεν τα έχεις δει, να στα στείλω στο μειλ, διότι χωρίς να ξέρεις πώς να το συζητήσουμε;

      Καλό βράδυ

      Διαγραφή
  4. Και βέβαια να μου τα στείλεις Γιώργο και σίγουρα δεν αναφέρεσαι σε μένα για τα παζάρια αλλά σε διαβεβαιώ ότι εμείς που δίνουμε πράγματα έχουμε ακόμα μεγαλύτερα αποθέματα και υπομονή να ακούσουμε χωρίς να κρίνουμε
    Καλό ξημέρωμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγγνώμη, δεν έχω προλάβει ακόμα το μειλ, μέχρι αύριο θα σου στείλω.

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Γιώργο..
    Μπαίνω λίγο καιρό στο μπλογκ σου. Δεν πρόλαβα την προηγούμενη ανάρτηση σου αλλά χρησιμοποιώ το feedly το οποίο κρατάει τις προηγούμενες αναρτήσεις επομένως κατάφερα να την διαβάσω.
    Ζητάς συμπαράσταση για ποιο πράγμα;;; για την υπερβολή με την οποία αντιμετώπισες ένα θέμα το οποίο ο καθένας από εμάς θα περνούσε τελείως στο ντούκου;;;;
    Ξέρεις πόσο υπερβολική ήταν η αντίδραση σου;;;
    "μία αδικαιολόγητα επιθετική συμπεριφορά, τα έριχνε όλα επάνω μου στα όρια του bullying, ";;;;;; σοβαρά τώρα;;;; εκτός αν υπάρχουν κι άλλα μηνύματα που δεν μας δείχνεις.... σε ποιο ακριβώς σημείο είναι το Bullying καλό ή επιθετικοτητα
    Όσο για το απειλητικό email αν θεώρησες τον διάλογο σας bullying ούτε τολμάω να σκεφτώ τι θα έγραφε.
    Το ενδεχόμενο να μην έλαβες υποστήριξη διότι...δεν την άξιζες γιατί Ήσουν λάθος σου πέρασε από το μυαλό;;;;
    Για όνομα της Παναγίας δλδ ολόκληρος άντρας και αντί να λύσεις την διαφορά σου δημοσιεύεις μια πριβε συζήτηση για να ζητήσεις υποστήριξη και να διασύρεις την κοπέλα ενώ ξεκάθαρα φαίνεται η υπερβολή ;; τι είμαστε παιδικός σταθμός;;;;;
    Κρίμα γιατί απολάμβανα πραγματικά τα ποστ σου. Ελπίζω να αλλάξεις γνώμη.
    Καλό βράδυ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ομολογώ ότι δεν καταλαβαίνω την παρέμβασή σου. Μου στέλνεις σχόλιο για να μου πεις απλά ότι διαφωνείς; Και επειδή εσύ ή κάποιος άλλος θα το πέρναγε στο ντούκου, τι πάει να πει; Να που εγώ ενοχλήθηκα, δε λειτουργούν όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. Προφανώς αρχικά πήγα να το λύσω με αυτή, όπως φαίνεται από τη συζήτηση. Τώρα αν εσύ θεωρείς λάθος εμένα που είπα μου κακοφάνηκε αυτό και όχι αυτή που απάντησε είναι απαράδεκτο αυτό που λες και με έκανε μπλοκ αντί να το συζητήσει, τότε απλώς δε συνεννοούμαστε.

      Όπως και να έχει, ευχαριστώ για τα καλά λόγια για τις αναρτήσεις μου..

      Διαγραφή
    2. αυτη τη στιγμή θεωρεις οτι εχεις ΤΟΣΟ ΔΙΚΙΟ (που δεν εχεις) που οτι επιχειρημα και να σου πω θα πεσει στο κενο. Θα σου πω μονο πως μαθε οτι οταν ζητας συπμαρασταση και γνωμες, να δεχεσαι να ακους και το αντίθετο. Η παρεμβαση μου ηταν γιατι δεν μ'αρεσει το αδικο, κι αυτη τη στιγμή το δικιο δεν ηταν με το μέρος σου :)
      ειλικρινά τα λόγια για τις αναρτησεις σου.
      Σκεψου λιγιο πιο ψυχραιμα και θα δεις οτι δεν αξιζουν βιαστικές αποφάσεις

      Διαγραφή
    3. Μαρία μου να είσαι σίγουρη ότι δεν έπεσαν καθόλου στο κενό όσα έγραψες. Το ότι εσύ που είσαι τόσο λίγο στο μπλογκ μου έγραψες όλα αυτά ενώ κάποιες άλλες που μιλάμε καιρό λάμπουν δια της απουσίας τους, κάτι λέει. Το ότι έδειξες δε τόσο ενδιαφέρον που επέστρεψες και απάντησες ξανά με τιμάει ιδιαίτερα και σε ευχαριστώ πολύ για αυτό. Μπήκα δε και στο μπλογκ σου και μπορώ να πω ότι μου αρέσει ο τρόπος που γράφεις.

      Όσο αναφορά τα περί δίκαιου, είναι μεγάλη συζήτηση που ίσως μπορεί να γίνει αλλού και υπό άλλες βάσεις. Πάντως το ότι δύο άνθρωποι μπορεί να διαφωνούν σε ένα θέμα, δε σημαίνει ότι δε σέβονται ο ένας την άποψη του άλλου.

      Καλό απόγευμα!

      Διαγραφή
  6. Τι να πω Γιώργο μου;
    Τι να πω, που η ίδια δεν έχω, (ούτε πρόκειται να έχω) facebook?
    Ότι πέφτω από τα σύννεφα, σίγουρα.... άρα χωρίς να έχω λάβει ειδοποίηση για αυτή τη συνομιλία πώς μπορώ να πάρω θέση;
    Περιμένω mail σου, μια και εμείς τα δυο, έχουμε άλλου "είδους" σχέσεις και εκτός διαδικτύου, όπου εκεί βρίσκεται η ΑΛΗΘΙΝΗ ΖΩΗ!
    ΑΦιλιά πάντα καρδιάς, η φίλη σου!
    Στεφανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Στεφανία μου!

      Θα σου στείλω αλλά μάλλον αύριο διότι τρέχω σήμερα. Συμφωνώ για τις άλλου είδους σχέσεις.

      ΑΦ!

      Διαγραφή
  7. Αγαπητέ Γιώργο…. Καθώς ηθελημένα απέχω από κάθε διαδικτυακή επικοινωνία, νομίζω πως έχασα επεισόδια σχετικά με το μπλογκ σου και τις αναρτήσεις του.
    Από αυτά τα λίγα που διάβασα, θα σου πω ότι οι παρορμητικές και λάθος αντιδράσεις φέρνουν πολύ εύκολα την καταστροφή. Ότι κι αν σου συνέβη , όσο κι αν αισθάνθηκες πως σε κορόιδεψαν, πως καταχράστηκαν της εμπιστοσύνης σου, πως σε πρόδωσαν, το να προσπαθείς να βρεις το δίκιο σου μέσα από τα σχόλια που θα ακολουθούσαν μια ανάρτησή σου επί του θέματος, νομίζεις πως θα σε ικανοποιούσε?
    Ακόμα κι αν λάβαινες δέκα, είκοσι μηνύματα συμπαράστασης από όλους εμάς τους άσχετους που ούτε ξέρουμε, ούτε καταλαβαίνουμε, τι θα πρόσθετε σε ότι αισθάνεσαι, πέρα από ότι θα τροφοδοτούσε το καθαρά εγωιστικό μέρος της υπόθεσης?
    Από ότι διαβάζω μετέφερες και μια ιδιωτική συζήτηση εδώ την οποία απέσυρες σύντομα. Πραγματικά καλέ μου, δεν υπάρχει χειρότερη κίνηση.
    Το έχω δει να συμβαίνει και σε άλλα μπλογκ και ότι επακολουθούσε ήταν πέρα κάθε φαντασίας. Νοιώθω πως έτσι θέλησες να δώσεις βαρύτητα στα λεγόμενά σου, όμως διάλεξες λάθος και ψυχοφθόρο τρόπο και εκ πείρας θα σου πω ότι τελικά το να γυρνάς την πλάτη και να αγνοείς ότι προσπαθεί να σε πληγώσει είναι μια κίνηση δύσκολη μεν, απελευθερώνει όμως.
    Η ζωή μας καλέ μου είναι εκτός υπολογιστή. Το γνωρίζεις αυτό.
    Δεν είναι καθόλου λάθος πολλά από αυτά που γράφεις, όντως, υπάρχουν τόσοι που τροφοδοτούν το Εγώ τους μέσα από τα κολακευτικά σχόλια και τα like που θα πάρουν. Επικίνδυνο πραγματικά όλο αυτό ειδικά όταν έχουν χάσει και κάθε μέτρο.
    Θα σου έλεγα να πάρεις τον χρόνο σου, (αν και δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές) να δεις τι πραγματικά θέλεις και τι μπορεί να σου δώσει κάθε διαδικτυακή ‘’φιλία’’ και μετά να προχωρήσεις σε πιο δραστικές αποφάσεις.
    Εύχομαι το καλύτερο για σένα και τον δρόμο σου.

    Να είσαι καλά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβίνα μου ευχαριστώ για το τόσο μεγάλο σχόλιο.

      Ίσως έχεις δίκιο ότι ο τρόπος που μεταχειρίστηκα εδώ στο μπλογκ δεν ήταν και ο καλύτερος. Δεν ήξερα τι άλλο να κάνω όμως. Σκοπός μου ήταν να ζητήσω συμπαράσταση από κάποια άτομα που θεωρώ παρέα μου, διότι μέσα στο μυαλό θεωρώ ότι αυτό γίνεται στις παρέες και τουλάχιστον να μην πάρουν μέρος στο παιχνίδι της. Λίγο εγωιστικό; Ίσως, αλλά φρονώ ότι όλοι έχουμε μία δόση εγωισμού, είναι υγιές, ο πολύς και άμετρος είναι το πρόβλημα.

      Καλά να περνάς και εσύ!

      Διαγραφή
  8. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα σε ευχαριστώ για το εκτενές σχόλιο και την παρουσία σου στο ιστολόγιό μου γενικά.

      Καταρχήν δεν είχα πρόθεση να μειώσω τα προβλήματα κανενός ή να υποτιμήσω όσους δίνουν από το περίσσευμά τους, καλά κάνει όποιος δίνει όσο μπορεί και συγγνώμη αν φάνηκε αλλιώς. Επίσης, σου έχω ξαναπεί αν θυμάμαι σωστά ότι το μειλ μου είναι πάντα στη διάθεσή σου αν νομίζεις ότι μπορώ να σε βοηθήσω κάπως, όπως επίσης θα χαιρόμουν αν γινόταν αυτό που μου έγραψες στο προηγούμενο σχόλιό σου αν βρεθώ κάποια στιγμή προς τα εκεί και αυτό είναι ανεξάρτητο από την παρουσία μου στο μπλογκ.

      Τα υπόλοιπα πάνω κάτω τα έθιξα στις απαντήσεις στα άλλα σχόλια. Θα απαντήσω στο ερώτημά σου μόνο. Το να μην έχει χρόνο-διάθεση κάποιος το κατανοώ απόλυτα, αρκεί να μη φτάσει στο σημείο να είναι συνέχεια ασυνεπής σε ραντεβού που κλείνουμε ή να αθετεί συνέχεια υποσχέσεις. Άλλο είναι να τύχει κάτι μία φορά και άλλο να γίνεται συστηματικά. Αυτό που έγινε με την Κατερίνα όμως δεν ήταν μόνο αυτό. Θέτοντας στο παράδειγμά σου αυτό που έγινε, είναι σαν να μου υποσχόσουν, να μη συμμετείχες στο δικό μου και να έκανες δικό σου δρώμενο στο μπλογκ σου! Σε αυτή την περίπτωση το δεν έχω χρόνο-διάθεση αυτομάτως δεν κολλάει, για μένα δείχνει άλλα πράγματα και θεωρώ ότι έχω κάθε δίκιο να νιώθω παραμελημένος και οργισμένος. Πώς το λένε, είναι σαν να μου λες στο τηλέφωνο δεν έχω όρεξη να βγούμε για καφέ σήμερα, να βγαίνω μόνος μου και να σε πετυχαίνω να πίνεις καφέ με άλλον!

      Αυτά, καλό βράδυ και πάλι ευχαριστώ!

      Διαγραφή
    2. Για να μην αδικήσω την Αριστέα που έκατσε και έγραψε τόσο μεγάλο σχόλιο, το επαναφέρω χωρίς τα επίμαχα σημεία:

      Άργησα να πάρω θέση όχι γιατί φοβάμαι κάτι αλλά γιατί πραγματικά ζω ένα δράμα τις τελευταίες μέρες που ειλικρινά δεν ξέρω τι να σου γράψω βρε Γιώργο.
      Μπαίνω και γράφω ή διαβάζω για να ξεχαστώ! Τι να σου πρωτοπω;
      Ότι έλα να δεις τα πραγματικά προβλήματα; Που δεν έχω κλείσει μάτι τρεις μέρες;
      Κι εσύ κάθεσαι και δημοσιοποιείς μια ιδιωτική συζήτηση ( την οποία και διάβασα) που δεν έλεγε τίποτα παράλογο πέρα ότι θα γίνει κάποια στιγμή; Ούτε σε έβρισε , ούτε σε απείλησε η κοπέλα! Και μπράβο της ! Τα μηνύματα της ήταν πέρα για πέρα σωστά και ισορροπημένα!
      Το έχεις κάνει ξανά στο παρελθόν. Ήρθε η ώρα να δεις πώς χειρίζεσαι τα πράγματα και τις σχέσεις σου λοιπόν κι όχι να κατηγορείς όσους δεν πήραν τη θέση σου η οποία και ήταν παράλογη: επειδή κάποιος δεν πήγε με τα νερά σου την ώρα που ήθελες να μην παίξουμε το παιχνίδι της ! Πού βρισκόμαστε ; Στο δημοτικό;
      Ο καθένας ρυθμίζει τις αναρτήσεις του όπως θέλει όποτε θέλει ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση!

      Πες ότι εγώ είχα υποσχεθεί ότι θα συμμετείχα σε ένα δρώμενο σου. Κι αυτή τη βδομάδα με όλα όσα ζω εγώ δεν μπορώ να το κάνω. Γουστάρω να έχω κλειστά σχόλια, να γράψω ένα πονεμένο ποστ ή να βγάλω άσχετο ποστ με δημιουργίες μου (καθώς με διαβάζουν και οι δικοί μου και δεν θα ήθελα να καταλάβουν κάτι) Όλα αυτά που σου είπα είναι η συμπεριφορά στο μπλογκ μου αυτές τις μέρες! Θα ερχόσουν και θα μου την έλεγες γιατί δεν ασχολήθηκα με το δρώμενο σου;

      Δεν δημοσιεύουμε ποτέ ιδιωτικές συνομιλίες! Ακόμα και στο δικαστήριο πρέπει να υπάρχει δικαστική εντολή για άρση του απορρήτου! Και δίκιο να είχες το έχασες Γιώργο μου γιατί από κει κι έπειτα ζητούσες παράλογα! Και επειδή την ..... την γνωρίζω πολύ περισσότερο καιρό από σένα και είναι ..... με ήθος και ευγένεια ποτέ δεν θα σε έβρισε. Αν σε απείλησε όπως λες αυτό είχε να κάνει με τη δημοσιοποίηση... Διέσυρες επώνυμα την κοπέλα . Σαν άντρας θα έπρεπε το λιγότερο να ζητήσεις συγγνώμη!

      Όσο για τα μπαζάρ που δίνουμε με τη ψυχή μας ..εντελώς άστοχος! Τι να πω;
      Άγνωστοι διοργανωτές; Θα έπρεπε να τους γνωρίζω προσωπικά για να δώσω από το περίσσευμα μου; Βοηθάω Γιώργο! Βοηθάω γιατί υπάρχει πραγματική ανάγκη! Αν αυτό είναι να το προσάπτεις τι να πω;
      Τον Δεκέμβρη δεν ξέρω αν θα τον βγάλω ...αλλά δεν μετανιώνω στιγμή για ότι κατάφερα κι έφτιαξα κι έστειλα!

      ΥΓ1: Η παρέα είναι πάντα εκεί όταν υπάρχει πραγματική ανάγκη!
      Καλή συνέχεια να έχεις και δούλεψε σε παρακαλώ αυτό το κομμάτι σου.... δεν σε αδειάζουν όσοι δεν συμφωνούν μαζί σου ή έχουν αντίθετη άποψη!
      Και όσα σχόλια διάβασα είδα ισορροπημένους ανθρώπους που τα έχασαν με το παράλογο του θέματος!

      ΥΓ2: αλλάζουμε προβλήματα; δεν θα άντεχες ούτε λεπτό!

      Διαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία σε ευχαριστώ και πάλι για το ενδιαφέρον σου και που ξαναπέρασες.

      Η αλήθεια είναι ότι δε νιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη για κάτι και αν στεναχωρήθηκα λίγο με αυτό το θέμα, τα όμορφα σχόλια από εσένα και τους υπόλοιπους που σχολίασαν εδώ με έκαναν να νιώσω καλύτερα και ίσως αναθεωρήσω μερικώς την απόφαση της αποχώρησης.

      Καληνύχτα και ευχαριστώ για τα καλά λόγια στο τέλος!

      Διαγραφή
    2. Το ίδιο και για το σχόλιο της Μαρίας:

      Νομίζω πως η Αριστέα τα είπε όλα!Και δεν ήθελα να παρω το μέρος της .... γιατι η απόφασή μου να υπερασπιστώ εκεινη δεν εχει να κάνει με το οτι την ξέρω (λιγο) και διαβαζω το ιστολόγιό της για πολύ καιρό. Εχει να κανει με το ότι φέρεσαι λάθος και αντιδράς σαν μωρό παιδί! Φυσικα και σέβομαι την αποψη σου για ονομα του Θεού. Οπως σου ειπε και η Αριστέα όμως... είδες οτι κανεις δεν πήρε το μέρος σου,.... μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις και να ζητήσεις συγνώμη στη κοπελα για τη συμπεριφορα σου. Πραγματικά κι εγώ που διαβασα την συζητηση σας δεν ειδα ΤΙΠΟΤΑ κακο... τίποτα περίεργο.... Μου φαίνεσαι σοβαρό παιδι και ολοκληρος άντρας και ειναι κριμα να αναλώνεσαι σε τετοια θεματα τη στιγμή που οπως πολύ σωστά ειπε η Αριστέα, στον πραγματικό κοσμο συμβαινουν τοσα.

      Διαγραφή
  10. Ρε Γιώργο, δεν ξέρω τι έχει προηγηθεί αφού δεν είμαι χρήστης του facebook. Δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία. Ξαφνιάστηκα απ' την ανάρτησή σου και ο λόγος που σου γράφω είναι γιατί έχουμε μοιραστεί κοινές διαδικτυακές εμπειρίες, σχόλια και απόψεις. Νομίζω πως αδικείς τον εαυτό σου. Αν ανοίξεις λίγο τον ορίζοντά σου, θα δεις ποια και πού είναι τα αληθινά προβλήματα. Άνθρωποι που προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανοί και να επιβιώσουν. Χρέος μας είναι να στεκόμαστε αλληλέγγυοι και να προσφέρουμε. Η σύγκριση των προσωπικών μας δυσκολιών με τον αγώνα επιβίωσης που δίνουν αυτοί οι άνθρωποι, είναι άδικη. Ίσως κάποτε το αντιληφθείς αυτό, όταν η φουρτούνα μέσα σου θα έχει κοπάσει και θα δεις τα πράγματα πιο καθαρά.
    Όπως και να έχει, είτε τα ξαναπούμε είτε όχι, εγώ χάρηκα που γνωριστήκαμε, πήρα πολλά πράγματα από σένα και συγκινήθηκα με κάποιες αναρτήσεις σου. Μια μικρή συμβουλή, αν μου επιτρέπεις... Μην επιδιώκεις την επιβεβαίωση, γιατί είναι σα να κυνηγάς τον ίσκιο σου. Έρχεται από μόνη της και είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνια, κόπο και προσωπική δουλειά με τον εαυτό μας.
    Με πολλή αγάπη όλα αυτά γραμμένα.
    Καλές γιορτές να περάσεις και καλή δύναμη να έχεις στη ζωή σου. Αξίζεις πολλά. Αν το πιστέψεις, θα είναι λυτρωτικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία σε ευχαριστώ πολύ για τα τόσο όμορφα λόγια και τη συμβουλή σου!

      Όπως έγραψα και στην Αριστέα, δεν είχα σκοπό να υποβαθμίσω τα προβλήματα κανενός.

      Καλές γιορτές και χάρηκα και εγώ που σε γνώρισα!

      Διαγραφή
  11. Λοιπόν, αναγκάστηκα να σβήσω δύο σχόλια επειδή περιείχαν ονομαστική αναφορά και ο νοών νοείτω, δε θα πω παραπάνω.

    Το θέμα ούτως ή άλλως πιστεύω πως εξαντλήθηκε, οπότε κλείνω τα σχόλια εδώ.

    Σας ευχαριστώ και πάλι όλους, το μειλ μου όπως είπα είναι πάντα ανοιχτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogs..