Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Pesto

Pesto, όχι πες το χαχα!

Μιας και το βάρυνα λίγο στην προηγούμενη ανάρτηση και για να σας ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά για τα όμορφα σχόλια (έχουμε γίνει καλό παρεάκι εδώ νομίζω), είπα να βάλω μία ελαφριά-καλοκαιρινή σάλτσα που έφτιαξα εχθές και καθώς είναι χορτοφαγική, είναι ειδικά αφιερωμένη στην καλή μάγισσα Άιναφετς και σε όποιον άλλο δεν τρώει κρέας.

Τη συνταγή μπορείτε να την βρείτε εδώ. Εγώ βέβαια της άλλαξα λίγο τα φώτα (με το συμπάθιο), όταν όμως ρωτάς αν έχουμε τα υλικά, σου λένε ναι και όταν ξεκινάς διαπιστώνεις το αντίθετο,  αναγκαστικά αυτοσχεδιάζεις. Έτσι, συμπλήρωσα με τυρί τριμμένο και δυόσμο το έλλειμμα του βασιλικού και έβαλα αμύγδαλα αντί και κουκουνάρι ή καρύδια. Το αποτέλεσμα ήταν καλό, εγώ το έβαλα σε ριγατόνι, χωρίς να σημαίνει ότι ως σάλτσα δεν πάει και αλλού.

Ορίστε λοιπόν:





Εντωμεταξύ, καθώς έγραφα, ξέσπασε μία δυνατή καλοκαιρινή καταιγίδα, τόσες μέρες το γυρόφερνε, μας το "χρώσταγε"!

Α, και μία φιλική συμβουλή λόγω του επαγγέλματός μου, μακριά από mac, πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Από έξω ποιότητα και μέσα όλα της πλάκας και άντε να το τρέχεις στο service και να τους τα σκας να σου αλλάξουν το μισό υπολογιστή για ένα χαλασμένο καλώδιο! Τσατάλια τα νεύρα μου με ένα τέτοιο που παλεύω καιρό τώρα!

Αυτά, καλό (υπόλοιπο) Σαββατοκύριακο σε όλους!

12 σχόλια:

  1. Η καλή μάγισσα Άιναφετς λατρεύει τη σάλτσα pesto...αλλά επειδή είναι μεγάλη τεμπέλα την αγοράζει έτοιμη σε βαζάκι, αλλά πολύ χαίρεται που έπιασες ακόμα μια φορά και αυτή την αδυναμία της.. είμαι σκορδού!
    ΑΦ! καλό Σ/Κ... τυχερό εύχομαι! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι ε; Χαίρομαι, ούτε παραγγελία να ήταν! :)

      Πολλά ΑΦ και καλά να περνάς!

      Διαγραφή
  2. Γεια στα χέρια σου, μάγειρα!!! :)))

    *Κίσσιζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα καλησπέρα!!
    Ήρθα πρώτα από εδώ και μετά θα διαβάσω την ανάρτησή σου που περίμενα πως και πως! :)
    Χάρηκα πάρα πολύ που είμαστε πατριωτάκια.. Η μητέρα μου είναι από Ζάκυνθο, έφυγε στα 18 της όμως για να σπουδάσει και λίγα χρόνια μετά την ακολούθησε και η γιαγιά μου. Έμεναν στη χώρα κοντά την πλατεία Σολωμού και η γιαγιά μου καταγόταν από το χωριό Βασιλικός! Ο παππούς μου καταγόταν από το Κάτω Γερακάρι, ήταν και πρόεδρος του χωριού πριν αιώνες.. Αυτά τα οικογενειακά μας! :)
    Πηγαίνεις στο νησί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα!

    Ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Η μαμά μου είναι από το Ακρωτήρι, περίπου στα μισά πηγαίνοντας από τη χώρα προς Πλάνο, εκεί μεγάλωσε. Έχουμε πιάσει την ίδια πλευρά του νησιού πάντως χαχα! Γύρω στα 20 ήρθε Αθήνα, για λόγους δουλειάς, μόνη της όμως. Μικρός είχα πάει πολλά καλοκαίρια οικογενειακά και μου άρεσε και πέρναγα ωραία. Δυστυχώς οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι και έχω αρκετά χρόνια να πάω, υπήρξε μία πιθανότητα φέτος αλλά δεν έκατσε, και οι επαφές με τους συγγενείς που έχουν μείνει εκεί είναι ελάχιστες, θλιβερές ιστορίες που δε νομίζω ότι έχει νόημα να ακουστούν.. Εσύ από ότι κατάλαβα πας συχνά;

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω να πάω περίπου 10 χρόνια, δεν έχουμε σπίτι εκεί δυστυχώς.
      Ούτε συγγενείς τώρα πια!
      Ελπίζω να πάμε σύντομα! :)
      Καλή εβδομάδα!!

      Διαγραφή
    2. Α, ομοιοπαθείς δηλαδή!

      Υπάρχει περίπτωση να ενδιαφερόσουν για σπίτι στη χώρα;

      Διαγραφή
  5. καλημερα καλε μου φιλε. καλη εβδομαδα να εχεις! μπραβο για τη μαγειρικη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, καλή εβδομάδα να έχεις και εσύ!

      Διαγραφή
  6. Γιαμ γιαμ !!
    Νοστιμο φαινεται Γιωργακη
    γεια στα χερια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogs..