Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016

Η τρέλα του δίσεκτου (29/2)

Τη στιγμή που θα ανέβει η ανάρτηση αυτή ξεκινάει η 29/2, ημερομηνία που θα κάνουμε 4 χρόνια να δούμε ξανά. Ο λόγος είναι ότι πρόκειται για μία πρόσθετη μέρα κάθε 4 χρόνια (με ελάχιστες εξαιρέσεις) ώστε το ημερολόγιο να διατηρείται συγχρονισμένο με τις εποχές, δεδομένου ότι ένα ημερολογιακό έτος διαρκεί 365 ημέρες, ενώ η περιστροφή της γης γύρω από τον ήλιο περίπου 365,25, οπότε, για να καλυφθεί η διαφορά, ορίστηκαν τα δίσεκτα έτη που περιέχουν 366 ημέρες και ο Φλεβάρης 29 αντί για 28. Περισσότερα εδώ. Ο λαός παραδοσιακά θεωρεί τα δίσεκτα έτη γρουσούζικα. Το 2016, τους δύο πρώτους μήνες του, έχει βαλθεί να επαληθεύσει τις προλήψεις, αφού έχει 'πάρει' πολλά μεγάλα ονόματα των τεχνών, με πιο τραγικό από όλα, λόγω του νεαρού της ηλικίας, αυτό του Παντελή Παντελίδη. Περισσότερα εδώ. Τα έτη αυτά επίσης αποφεύγονται οι γάμοι. Ο Βουτσάς, πάντως, δεν απέφυγε, στα 84 έτη του, να παντρευτεί την 37 χρονών και έγκυο(!!) σύντροφό του. Πέρα ενός σχετικού ανέκδοτου (βλέπε ** στο τέλος της ανάρτησης) και τη λύπη μου για την ολοκληρωτική αποκαθήλωση ενός ηθοποιού που, ομολογώ, στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου πάντα μου άρεσε, δε μπορώ να σχολιάσω κάτι άλλο, ενήλικοι και οι δύο, είναι προσωπική τους επιλογή το τι θα κάνουν. Αναρωτιέμαι βέβαια, για το αγέννητο αυτό παιδί, μήπως πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα κάποιος εισαγγελέας; Τι χρωστάει αυτό, επειδή άλλοι το επέλεξαν, ουσιαστικά να μη γνωρίσει πατέρα; Εκτός αν ισχύει το ανέκδοτο, οπότε πάσο. Σε αυτά ας προσθέσουμε τα μπλόκα των αγροτών (που αυτή την ώρα αποσύρονται) και το προσφυγικό, για να δέσει το γλυκό. Όλα καλά και όλα ανθηρά. Ξέρεις κάτι όμως, μέσα σε όλη αυτή την τρέλα διακρίνω ένα φως. Είσαι εσύ. Τα λούζεις όλα με το μεθυστικό άρωμά σου. Και όπως λέει το άσμα, αγαπώ όλο τον κόσμο γιατί ζεις και εσύ μαζί.


Αν δε βγάζετε άκρη, συμπαθάτε με, ο πιο θερμός δίσεκτος κουτσοφλέβαρος των τελευταίων 50 ετών με βάρεσε κατακούτελα!

Καλή εβδομάδα χωρίς γρουσουζιές!

(**) Το ανέκδοτο που χρωστάω:

Ένας παππούς 80 χρονών πάει στο γιατρό για γενικό τσεκ απ, και ο γιατρός τον ρωτάει:

– Πώς αισθάνεστε;

– Ποτέ δεν ένοιωσα καλύτερα! Είμαι παντρεμένος με μια 25χρονη ξανθιά θεά, με την οποία περνάω θαυμάσια, και μάλιστα είναι και έγκυος! Μου ετοιμάζει παιδί!

Ο ιατρός αφού τον κοιτάει για λίγα δευτερόλεπτα σκεπτικός, του λέει:

– Να σας πω μια ιστορία… Ήταν ένας φίλος μου κυνηγός, ο οποίος καθώς έφευγε από το σπίτι του, αντί να πάρει το όπλο του, πήρε την ομπρέλα.

Αφού περπατούσε για κάμποση ώρα στο δάσος, είδε μπροστά του ξαφνικά μια τεράστια αρκούδα.

Σηκώνει λοιπόν την ομπρέλα του και κάνει να πυροβολήσει, αλλά ΦΡΑΠ! ανοίγει η ομπρέλα. Παρόλα αυτά η αρκούδα έπεσε κάτω νεκρή, τέζα!

– Αποκλείεται! φωνάζει ο παππούς, κάποιος άλλος την πυροβόλησε!

– Και εγώ βασικά παππού, εκεί το πήγαινα!

4 σχόλια:

 1. ΜΠΡΑΒΟ γι αυτή την εξαιρετική ανάρτηση!
  Ευχαριστούμε για τις σχετικές εξηγήσεις!
  Καλά μυαλά σε όλους!!!
  Καλή βδομάδα και καλή συνέχεια στους συνετούς!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Βουτσάς έπρεπε να τρέξει να προλάβει ;) Καλό μας μήνα και κουράγιο για το υπόλοιπο 2016.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogs..