Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Βραβείο αυθεντικότητας

Τυχαία πήρε το μάτι μου στη μπλογκογειτονιά ότι κυκλοφορεί ένα ακόμα βραβείο. Το θέμα του μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον και θα ήθελα πολύ να απαντήσω στις ερωτήσεις, ωστόσο για προσωπικούς λόγους δεν μπορώ να το παραλάβω, η κοπέλα που το ξεκίνησε είναι πολύ ευαίσθητη και έξυπνη, πιστεύω θα καταλάβει και δε θα με παρεξηγήσει. Εδώ όμως έγκειται η ειρωνεία που με κέντρισε να γράψω έστω αυτές τις λίγες γραμμές για το βραβείο αυτό. Η αυθεντικότητα (ως προς τον εαυτό μου) για την οποία μιλάει ουσιαστικά με υποχρεώνει να μην το παραλάβω. Βλέπετε πολλοί μιλούν για αυθεντικότητα, στην πράξη όμως πολλές φορές μπαίνουμε στον πειρασμό και την κάνουμε στην άκρη, διότι δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Τόσο καιρό στα μπλογκ έχω παραλάβει πολλά βραβεία και έχω πάρει μέρος σε πολλά δρώμενα και παιχνίδια. Πέρασα από πολλά μπλογκ. Το έκανα γιατί κάτι μου άρεσε σε αυτά, οπότε κατ'επέκταση στα άτομα που είναι από πίσω, όχι γιατί δεν είχα και δικά μου πράγματα να γράψω. Θέλω να πιστεύω ότι πολλοί μπλογκερς που πέρασαν από εδώ το έκαναν για τους ίδιους λόγους. Τώρα θα μου πεις γιατί σταμάτησες; Εκτός του ενός προφανούς λόγου, ότι βαρέθηκα, σε κάποιες περιπτώσεις συνέβη και το άλλο, στην πορεία ανακάλυψα ότι κάποια μπλογκ δεν ήταν αυτό που νόμιζα αρχικά, δηλαδή ενώ αρχικά μου άρεσαν, στην πορεία ανακάλυψα και κάποια πράγματα που δε μου άρεσαν. Και εδώ μπαίνω σε έναν προβληματισμό, σημαίνει κάποιος από αυτούς τους δύο λόγους ότι δεν ήμουν αυθεντικός; Δεν μπορώ να απαντήσω με βεβαιότητα, αυτό που ξέρω σίγουρα όμως είναι ότι, όσο μη αυθεντικός μπορεί να υπήρξα εγώ, άλλο τόσο υπήρξαν και τόσα άτομα που δεν μπαίνουν πια στο μπλογκ μου, αφού φαντάζομαι ότι και αυτά για τους ίδιους λόγους δεν μπαίνουν, δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον άλλο. Βέβαια τα λάθη είναι ανθρώπινα, όλοι έχουμε δικαίωμα να αλλάξουμε γνώμη, δεν κατηγορώ κανένα, έναν προβληματισμό μου κατέθεσα και ευχαριστώ την κοπέλα που ξεκίνησε κάτι που έγινε για μένα πρώτης τάξης τροφή για σκέψη και προβληματισμό. Κλείνω μουσικά, με ένα τραγούδι που πιστεύω ότι κατά κάποιο τρόπο έχει σχέση με το θέμα.


4 σχόλια:

 1. Καλή μέρα και καλή αυθεντική βδομάδα να έχουμε... έτσι όπως το κατά-νοεί ο καθένας μας! ;-)
  ΑΦ! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ για το σχόλιο!
   Καλά να περνάς!

   Διαγραφή
 2. Συνήθως ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας,
  Από την μεριά μου,όταν φταίω προσπαθώ να το αναγνωρίζω και να ζητάω συγνώμη,κατ'επέκταση όταν δεν έχω εγώ το πρόβλημα αλλά ο άλλος,περιμένω να κάνει ακριβώς το ίδιο.Αλλά όπως είπα και στην αρχή,όλοι έχουμε μερίδιο ευθύνης όταν κάτι κακό συμβεί.
  Όσο για την αυθεντικότητα είναι κάτι σχετικό,όταν γίνεται κάτι,και ειδικά αν ανάμεσα μπαίνει ο εγωισμός,βρισκόμαστε σε μια θέση να θεωρούμε μόνο τον εαυτό μας αυθεντικό!

  Αυτά τα λίγα είχα να πω εγώ!
  Καλησπέρα Γιώργο,Νικολέτα από το little me and little you αν θυμάσαι!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλησπέρα Νικολέτα, ασφαλώς και σε θυμάμαι, ευχαριστώ και για το αίτημα φιλίας στο facebook :)

   Συμφωνώ μαζί σου ότι κανείς δεν είναι τέλειος, ο καθένας έχει τις καλές και τις κακές του πλευρές, το θέμα είναι να μην μπαίνει ο εγωισμός στη μέση, να είμαστε ταπεινοί και να λύνουμε τα προβλήματα αποδεχόμενος ο καθένας την εμπλοκή του σε αυτά. Νομίζω δε ότι ακριβώς ο εγωισμός είναι που μας κάνει να μην είμαστε αυθεντικοί, όταν δηλαδή μας εμποδίζει να αποδεχτούμε κάποια πράγματα για τον ίδιο μας τον εαυτό.

   Καληνύχτα και ευχαριστώ για το σχόλιο!

   Διαγραφή

Blogs..