Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Καλό καλοκαίρι με Θεοδωράκη

Και φυσικά εννοώ τον Μίκη. Τα 90 κλείνει σήμερα αυτός ο ζωντανός θρύλος της Ελλάδας. Ό,τι και να πεις είναι λίγο. Τα λόγια είναι φτωχά, αφήνω τους στίχους και τη μουσική να μιλήσουν.

Και τα αφήνω να ανταμώσουν μία πολύ έντονη χρονιά για το μπλογκ μου. Δε θα πω δύσκολη και ακόμα περισσότερο άσχημη. Θεωρώ ότι ήταν από τις πιο ουσιαστικές. Αποστασιοποιήθηκα και έτσι βρήκα περισσότερο τον εαυτό μου. Το είχα δηλώσει εδώ και καιρό, το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό και ως τέτοιο το λειτουργούσα πάντα. Δε με ενδιαφέρουν τα πολλά σχόλια, ούτε μου έλειψαν ιδιαίτερα. Για πλάκα; Μα υπάρχουν τόσοι άνθρωποι εκεί έξω να κάνεις πλάκα, γιατί να το κάνεις από μία οθόνη καρδιά μου; Για δημόσιες σχέσεις; Είπαμε, το μπλογκ αυτό είναι προσωπικό. Και όπως και να έχει, εγώ έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Ξέρω ότι τα κίνητρά μου ήταν καλά και ειλικρινή. Αυτό μου αρκεί. Ευχαριστώ για μία ακόμα φορά όσους πέρασαν. Μα πολύ περισσότερο ευχαριστώ όσους έφυγαν, διότι αυτοί μου έδωσαν τα μεγαλύτερα μαθήματα.

Μετά από όλα αυτά, θεωρώ ότι χρειάζεται ένα μικρό διάλειμμα. Κατεβάζω ρολά λοιπόν και θα επανέλθω κάπου εκεί το Σεπτέμβρη.

Καλό καλοκαίρι και καλά να περνάτε ό,τι και αν κάνετε!

4 σχόλια:

  1. Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού Γιώργο. Να περάσεις όμορφα, να διασκεδάσεις και να ξεκουραστείς εύχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κική, επίσης, καλά να περάσεις ό,τι και αν κάνεις ;)

      Διαγραφή
  2. Καλό καλοκαίρι! :) Αναρωτιόμουν με αφορμή τα γενέθλια του Μίκη αν θα υπάρξει ποτέ συνεχιστής του,αν θα ξαναγεννήσει η Ελλάδα ένα καλλιτέχνη με τέτοιο ανάστημα πατριωτικό,ηθικό.Σκέφτομαι επίσης αν θα μπορούσε να σταθεί ένας τέτοιος καλλιτέχνης στην Ελλάδα του σήμερα που έχει απομακρυνθεί από τους ποιητές της,τους λογοτέχνες της,τις παραδόσεις της...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς στην Ελλάδα του σήμερα στέκονται Βαρουφάκηδες, Σπαλιάρες και Παντελίδηδες. Αλλά πιστεύω ότι το Ελληνικό πνεύμα δε θα χαθεί έτσι εύκολα!

      Ευχαριστώ για το σχόλιο, καλό καλοκαίρι και σε εσένα!

      Διαγραφή

Blogs..