Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Που να βρω ένα ζεϊμπέκικο

Τελικά, παρά το ότι στα μουσικά όργανα είμαι ανεπίδεκτος μαθήσεως, νομίζω ότι, μετά και την τελευταία εγγραφή, εκφράζομαι καλύτερα μέσω μουσικής. Εντωμεταξύ συνειδητοποίησα ότι ενώ τα ελληνικά και ειδικά τα ρεμπέτικα είναι τα αγαπημένα μου, τον τελευταίο καιρό τα έχω παραμελήσει στο blog, οπότε μου ήρθε σήμερα να το ρίξω στο ζεϊμπέκικο!


Και ένα αγαπημένο:


Και τέλος αυτό με τα καλύτερα λόγια χεχε!


Καλή υπόλοιπη μέρα σε όλους! :)

10 σχόλια:

  1. Έχοντας ώρα την πληροφορία του χεριού-ημισφαιρίου που προτιμάς κατανοώ καλύτερα την ανάγκη σου για έκφραση μέσω της μουσικής! :))
    Λατρεύω το ζεϊμπέκικο και δεν χορεύω παρά ελάχιστα καθώς τον θεωρώ κατεξοχήν αντρικό και πονεμένο χορό!
    Το αγαπημένο μου ( εκτός της Ευδοκίας που με χαρά είδα ότι το είχες) να βλέπω το μικρό ανιψιό μου ( 22 χρόνων) να χορεύει το μια καρδιά του Φίλιππα Νικολάου .
    Όσο για μένα; Όταν μια γυναίκα πίνει!
    Καλό βράδυ χαρά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα καρφώθηκα ε;

      Ως γυναίκα καταλαβαίνω γιατί σου αρέσει αυτό!

      Καληνύχτα καλή μου Αριστέα! :)

      Διαγραφή
  2. Οι δύο τελευταίες σου επιλογές must!!!

    Τίτλοι που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι: του Βοτανικού ο μάγκας, δώσε μου φωτιά, οι στροφές, μολυβιά, οι νταλίκες, πιτσιρικάκι, πέντε έλληνες στον Άδη, σταμάτησε του ρολογιού τους δείκτες, το άγαλμα, τι σου 'κανα και πίνεις, σαν βγαίνει ο χότζας στο τζαμί, στο άδειο μου πακέτο, πες μου που πουλάν καρδιές... Ατελείωτη η λίστα. Σταματάω γιατί θα γράφω μέχρι αύριο!! :P

    Ό,τι καλύτερο να καθίσεις μέσα ένα βραδάκι, με το κρασάκι σου, και να πλακωθείς κλιμακωτά σε λαϊκά, ζεϊμπέκικα και ρεμπέτικα. Με τον αδερφό μου διοργανώνουμε τέτοιες βραδιές και το καταδιασκεδάζουμε.

    Μερακλωμένους χαιρετισμούς σού στέλνω, Ζωρζ. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα χαίρομαι που σου αρέσουν!

      Τυχερή είσαι, εμένα η αδερφή μου δεν είναι λάτρης του είδους και ειδικά με το μπουζούκι βγάζει καντήλες, οπότε ποτέ δεν οργανώσαμε τέτοιες βραδιές..

      Καληνύχτα Λυσίππη! :)

      Διαγραφή
  3. καλημερα καλε μου φιλε!
    αγαπημενες και δικες μου επιλογες!
    να εισαι καλα!
    φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κική!

      Καλά να περνάς και εσύ! :)

      Διαγραφή
  4. http://ekfrastite.blogspot.gr/2014/01/blog-post_17.html
    βραβειακι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήμαστε εκ διαμέτρου αντίθετοι με μόνο κοινό εκείνο το..γλυκατζής!!!!!όμως δεν λένε ότι τα αντίθετα ταιριάζουν;Βλέπω δίπλα τη λέξη..αμπελοφιλοσοφίες..ξέρεις ότι είναι μία λέξη που συνηθίζω να λέω όταν είμαι στα..φιλοσοφικά μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Αχτίδα, τα ετερώνυμα έλκονται, οι γονείς μου ήταν παντελώς αντίθετοι χαρακτήρες. Οπότε μπορούμε να το αμπελοφιλοσοφούμε τρώγοντας γλυκά χεχε! Μεγάλο πάθος τα άτιμα!

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή

Blogs..