Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Βραδινές φωτογραφίσεις 2 και αφιέρωση

Χάρηκα που η τελευταία ανάρτηση είχε τόση απήχηση και, έστω και λίγο καθυστερημένα, είπα να κάνω δεύτερο μέρος, με κάτι που ξέχασα να αναφέρω και το θυμήθηκε τυχαία από ένα λάθος που έκανε σε μία φωτογραφία που τράβηξα μία μέρα μετά!

Ας τα πάρουμε από την αρχή. Μία μέρα μετά την τελευταία ανάρτηση, το βράδυ της Δευτέρας (23/9), παρατήρησα ότι το φεγγάρι είχε άλω και είπα να δοκιμάσω να το φωτογραφήσω, καθώς δεν το είχα επιχειρήσει ξανά. Ακολουθούν οι δύο φωτογραφίες που τράβηξα, μέτριες και οι δύο:



Οι φωτογραφίες είναι σχεδόν σε όλα ίδιες, χρόνος έκθεσης και πάλι 30 δευτερόλεπτα, με μόνο μία διαφορά, το φλας! Στην επάνω, που ήταν η πρώτη που τράβηξα, ήταν ενεργοποιημένο κατά λάθος το φλας. Ως γενικό κανόνα σε τέτοιες νυχτερινές λήψεις έχω το να είναι το φλας απενεργοποιημένο, για να αποφεύγονται περίεργες αλλοιώσεις, κάτι που έκανα στη δεύτερη. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια δεν είμαι σίγουρος ποια από τις δύο είναι καλύτερη!

Την ανάρτηση αυτή την αφιερώνω στη μνήμη των 7 παιδιών που χάθηκαν σαν σήμερα σε ένα από τα χειρότερα τροχαία δυστυχήματα που έχει συμβεί στη χώρα μας, βλέπε και τη σχετική ανάρτηση του Ξύλινου Ιππότη, αλλά και της μεγάλης λαϊκής τραγουδίστριας Πόλυς Πάνου, που μας άφησε σήμερα..


4 σχόλια:

  1. Πραγματικά σε θαυμάζω πάνω σε αυτό...
    Προσωπικά δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη αγάπη με την φωτογραφία, κι ούτε θα έχω, αλλά σήμερα για παράδειγμα, έμαθα τι είναι το Άλως...
    και κάτι τέτοια εμένα μου αρέσουν, γιατί θεωρώ σπουδάιο να εμπλουτίζει κανείς τις γνώσεις του...
    ...
    Επίσης ειλικρινά να σ' ευχαριστήσω που θυμήθηκες τα παιδιά... και αφιέρωσες αυτήν σου την ανάρτηση!
    δεν έχω λόγια...
    ...
    Ένα όμορφο σαββατοκύριακο να έχεις φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

      Η Άλως σχετίζεται πιο πολύ με τη μετεωρολογία, που είναι η άλλη μεγάλη μου αγάπη!

      Καλό υπόλοιπο Σ/Κ!

      Διαγραφή
  2. θα προτιμήσω την πρωτη φωτογραφία και ας έχει φλας...
    δεν θέλω να θυμάμαι αυτό το τροχαίο ας μην έχω καμία σχέση με τα παιδιά αλλά θυμάμαι τι είχα νιωσει τότε...
    μεγάλη φωνή η Πάνου λυπάμαι...
    καλό μεσημέρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω και εγώ ότι στην πρώτη το φλας έδωσε ένα όμορφο απόκοσμο χρώματα που εδώ ταίριαξε, ένα ευχάριστο λάθος δηλαδή!

      Καλό υπόλοιπον Σ/Κ!

      Διαγραφή

Blogs..