Δευτέρα, 31 Δεκεμβρίου 2012

Παλιές ακουαρέλες

Δεν ξέρω πως, σήμερα, τελευταία μέρα του χρόνου, μου ήρθε και ξεφύλλισα κάτι ακουαρέλες που έχω κρατήσει από το μάθημα των καλλιτεχνικών στο γυμνάσιο.

Με τη ζωγραφική είχα πάντα μία διφορούμενη σχέση. Την συμπαθούσα πολύ την καθηγήτρια που είχαμε, μου έχει μείνει κάτι που είχε πει, σκοπός του μαθήματος αυτού δεν είναι να βγείτε φιλότεχνοι αλλά καλλιτέχνες, μάλλον όμως δοκίμαζα την υπομονή της, αφού από τεμπελιά ζήτημα αν έκανα τα μισά από όσα μας έβαζε! Παρ'όλα αυτά, είχα πάντα 16-17 και είχαν βάλει την ζωγραφιά που βάζω εδώ στην Χριστουγεννιάτικη έκθεση του σχολείου! Η χρονιά που φεύγει με βρήκε αρκετές φορές να ζωγραφίζω με το στυλό, κυρίως σε στιγμές απελπιστικής βαρεμάρας ως θαλαμοφύλακας..

Ίσως πάλι οι χρονιές που περνάνε να είναι σαν τις ζωγραφιές πάνω στο κάθε φύλλο της ακουαρέλας. Άλλες όμορφες, χωρίς πολλά ψεγάδια, άλλες δεν βγαίνουν και τόσο καλές, έχουν πολλές μουτζούρες τελικά, άλλες πάλι είναι μισοτελειωμένες, αφήνουν εκκρεμότητες ανοιχτές. Κάποιες είναι πολύχρωμες, κάποιες άλλες ασπρόμαυρες. Κάποιες έχουν πολλά πρόσωπα, άλλες είναι αφηρημένη τέχνη και κάποιες απεικονίζουν νεκρές φύσεις. Όλες όμως έχουν μέσα τους κάτι από αυτόν που τις ζωγράφισε.

Σε λίγο ξεκινάμε από την αρχή, καινούργιο, λευκό φύλλο. Εύχομαι ολόψυχα το αποτέλεσμα να μας γεμίσει όλους ικανοποίηση και χαρά!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΕ Ο,ΤΙ ΠΟΘΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ! 2013!!!


4 σχόλια:

 1. Kαλή χρονιά φιλαράκι!
  Οτι επιθυμείς να το αποκτήσεις...!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ευχαριστώ, ό,τι επιθυμείς και εσύ ;)

   Έκανες και ποδαρικό στο blog μου για το 2013!

   Διαγραφή
 2. 16-17 στα καλλιτεχνικά, ε; Μάλιστα... μάλιστα...
  Και η εν λόγω ζωγραφιά αναρτημένη, ε; Μάλιστα... μάλιστα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Blogs..