Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο έρωτας της ζωής μου

Σιγά σιγά, αφού τέλειωσα με τον στρατό, λέω να επαναφέρω το blog μου σε κανονικούς ρυθμούς και ξεκινάω με ένα πιο βαρύ θέμα που σκέφτομαι καιρό.

Υπάρχει ο έρωτας της ζωής μου; Δηλαδή ένα ξεχωριστό άτομο με το οποίο θα είσαι ερωτευμένος για πάντα; Ναι, υπάρχουν άτομα με τα οποία κάποιος ταιριάζει περισσότερο και άλλα που ταιριάζει λιγότερο και ίσως κάποια ελάχιστα με τα οποία θα υπάρχει το κλικ που λέμε, η τρελή χημεία, όμως για πάντα, όπως υπαινίσσεται το τραγούδι;


Προσωπικά δεν το πιστεύω αυτό. Εκτός του ότι βιοχημικά ο έρωτας μετά από 1-2 χρόνια τελειώνει, η ζωή προχωράει, τα πράγματα αλλάζουν, όλα τελειώνουν κάποτε. Κάποιος θα πει και η αγάπη; Δεν είναι αιώνια; Κατ'αρχήν άλλο αγάπη και άλλο έρωτας. Μπορεί να αγαπάς και να εκτιμάς κάποιον χωρίς να υπάρχει έρωτας και ας μην έχετε πολλά κοινά. Η αγάπη μπορεί να εκφράζεται και με συντροφικότητα ή μέσα από αυτό που σε έκανε κάποιος που δεν είναι πλέον στη ζωή. Επίσης μπορεί να γεμίζει τις στιγμές τόσο που να φαντάζουν αιώνιες. Άλλο αυτό όμως και άλλο η αιώνια καψούρα. Εμένα λοιπόν, αν και μου αρέσει η μουσική του, το παραπάνω τραγούδι μου βγάζει μία κακομοιριά, μία παραίτηση, προτιμώ τη μαγκιά και την ανεξαρτησία αυτού που ακολουθεί:


Αυτή βέβαια είναι η δική μου άποψη, το θέμα είναι τεράστιο και μπορεί να παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας του καθενός, για αυτό πολύ θα ήθελα να δω και άλλες απόψεις!

6 σχόλια:

  1. καλως σε βρηκα μετα απο μια απουσια μηνων που ειχα να μπω! και σε βρηκα να τελειωσες το στρατο! εν μερη συμφωνω αλλα δε θελω και να συμφωνησω! ο ερωτας, δηλαδη ουσιαστικα ο ενθουσιαμος κρατα τοσο, μετα θεωρητικα μενουν αλλα συναισθηματα (κι εγω τα ψαχνω αυτα), ισως γιατι σε ηλικιες εως τα 30 οι ανθρωποι δε νοιαζονται να δουν τα αλλα συναισθηματα, αρεσκονται στη εξαψη που τους προσφερει ο ερωτας και οταν το χανουν θελουν να το ξαναβρουν! ξερουν πως εχουν την πολυτελεια να το κανουν! απο ενα σημειο και μετα αλλαζουν τα πραγματα, ισως αλλαζουν και οι προταιρεοτητες! τωρα ερωτευομαστε αλλα εχουμε και τη ζωη μας, τις προτεραιοτητες μας! ο ερωτας ειναι κομματι μας αλλα ειμαστε νεοι μπορουμε να κανουμε κατι για τη ζωη μας! αργοτερα ισως λογω του οτι θα εχουμε αλλες αναγκες (αφου θεωρητικα καλυψουμε τις βιοτικες) ισως τοτε να θελουμε κατι σταθερο, να κουραστηκαμε να ζουμε ιστοριες βγαλμενες σαν απο ταινια με πολυ πονο! αλλα εγω ακομη ειμαι μικρη δε μπορω να ξερω! βεβαια αν πιστεψω πως δεν υπαρχει τιποτα στα επομενα χρονια και ο ερωτας δε μετουσιωνετε σε κατι αλλιωτικο τοτε πραγματι θα απογοητευτω και δε θα εχει νοημα να κανω σχεσεις! (σε ζαλισα? ηταν να μην επιστεψω! χεχε!)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσήρθες ξανά! :)

      Ομολογώ ότι έθεσες κάποια σημεία που δεν τα είχα σκεφτεί. Μάλλον έγινα λίγο αντιρομαντικός ε; Οκ, δεν ήθελα να υποβαθμίσω την αξία των σχέσεων, ούτε αποκλείω ο έρωτας να μετουσιώνεται σε αγάπη ή κάτι άλλο, ίσως δεν φάνηκε όπως τα έγραψα, δεν είμαι και ειδικός σε αυτό το θέμα. Πάντως συμφωνώ απόλυτα ότι οι προτεραιότητες αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία και γενικότερα τη φάση στην οποία είναι κάποιος στη ζωή του, εγώ προσθέτω και τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν άτομα που τρελαίνονται για αλλαγές και άλλα που τους αρέσει η σταθερότητα, ίσως απλά τα άκρα να είναι δυσλειτουργικά.

      Με κόλλησες πολυλογία :ρ

      Διαγραφή
  2. ελααααα ρε συ.... με ειπες και γλωσσου! συμφωνω οτι μετραει και ο χαρακτηρας! τα ακρα ειναι δυσλειτουργικα αλλα ισως στη τελικη αυτα ειναι που εχουν ουσια! γιατι ερωτας χωρις ακροτητες φιλε μου ειναι απλα ενα χλιαρο συναισθημα! οποτε δε πιστευω οτι υπαρχουν ανθρωποι των ακρων στον ερωτα οσο το οτι οι καταστασεις οδηγουν στα ακρα μερικες φορες ακομη και ανθρωπους νωθρους! γι'αυτο πολλοι τολμανε στον ερωτα, διακινδυνευουν ενω στην ουσια ειναι απλοι και τυπικοι ανθρωποι!μαλλον φταινε οι ορμονες τοτε που σε τρελαινουν! κατι σα ναρκωτικο!!! (ωστε πολυλογου ε...?)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο έχων τη μύγα μυγιάζεται :Ρ

      Χμ ναι αλλά δεν ξέρω.. Το να κολλάς σε κάτι που δεν προχωράει, να λιώνεις στον καημό και το ποτό, να μην μπορείς να συγκεντρωθείς και να πας παρακάτω, τι ουσία έχουν όλα αυτά; Απλά αναρωτιέμαι. Σίγουρα βέβαια από όλα μαθαίνει κανείς και εγώ δηλώνω την ασχετοσύνη μου πάνω σε αυτά τα θέματα..

      Διαγραφή
  3. α... ωστε τωρα εχω και τη μυγα ε...??? σα δε ντρεπεσαι!
    φιλε μου δε σου ειπα οτι ακρο ειναι να μπεκροπινεις καθε βραδυ στο νομα της αγαπης σου! αυτο ειναι αυτοκαταστροφικο και ηθελεστα και παθεστα που λενε! απλα λιγο να ζησεις, αν δεν πονεσεις πως θα ξερεις τι αξιζει, αν δε πεσεις δε θα μαθεις να σηκωνεσαι! στα πουπουλα νολοι τελειοι ειμαστε, στις δυσκολιες φαινεται ο ανθρωπος! παντα με αξιοπρεπεια! γιατι και το πεσιμο καλε μου ιντερνετικε φιλε θελει και τη τσαχπινια του να ξερεις!!!
    (Α... και βγαλε επιτελους αυτο που οταν σου γραφουμε ενα σχολιο πρεπει να παταμε κατι γραμματα για να αποδειξουμε οτι δεν ειμαστε ρομποτ)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειρωνία.. Ενώ μου τη σπάει και εμένα πολύ αυτό με τα γράμματα, ήταν τόσο καιρό ενεργοποιημένο εδώ και δεν το είχα πάρει χαμπάρι! Νομίζω ότι τώρα πρέπει να βγήκε!

      Αυτά που λες μου θύμισαν εκεί το τραγούδι του μεγάλου Μητροπάνου που λέει αλίμονο σε αυτούς που δεν αγάπησαν, αλίμονο σε αυτούς που δεν δακρύσανε, την ομορφιά σου δε γνωρίσανε ζωή..

      Καληνύχτα και ευχαριστώ για το καλέ μου ιντερνετικέ φίλε :)

      Διαγραφή

Blogs..