Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μία ευχάριστη συνάντηση, λόγια και πράξεις

Φίλοι μου, άργησε λίγο αυτή η ανάρτηση και ζητώ συγγνώμη για αυτό, όμως τα χρωστούμενα δεν τα ξεχνάω, οπότε θα σας μιλήσω για την πολύ ευχάριστη συνάντηση που είχα την Πέμπτη που μας πέρασε (Τσικνοπέμπτη) στην οποία γνώρισα από κοντά δύο άτομα τα οποία πρωτοσυνάντησα μέσα στα μπλογκ. Πως τα είχε φέρει η τύχη, επτά χρόνια μέσα στα μπλογκ, δεν είχε τύχει να έχω προσωπική γνωριμία με κανέναν, αν και από άλλα μέσα του internet είχε τύχει και μάλιστα αρκετές φορές. Ο λόγος για την καλή μας μάγισσα Άιναφετς και τον Παραμυθοσύντροφό της που πολλοί τον έχετε γνωρίσει ως Παραμυθά μέσα από την ΕΡΤ, εγώ οριακά λόγω ηλικίας δεν τον πρόλαβα. Μας είπε λοιπόν τι μαγικά κάνει και τα καταφέρνει και πετάει. Αυτό που θέλω να πώ είναι ότι και οι δύο είναι γλυκύτατοι και ευχάριστοι άνθρωποι, ακριβώς όπως φαίνεται ο Παραμυθάς από την τηλεόραση, και πολύ χάρηκα που τους γνώρισα από πιο κοντά. Να πώ επίσης ότι ακολούθησε μία ομιλία περί ομοιοπαθητικής, ομολογώ ότι με τέτοιου είδους θέματα γενικά είμαι λίγο επιφυλακτικός καθώς κυκλοφορούν αρκετοί αγύρτες, όμως οι άνθρωποι που μίλησαν εκεί οφείλω να πω ότι ήταν αρκετά ευχάριστοι οπότε αν δεν υπήρχαν κάποιοι άλλοι προσωπικοί λόγοι που δεν θέλω να αναλύσω εδώ θα το δοκίμαζα. Έσπασε το ρόδι των μπλογκοσυναντήσεων λοιπόν, οπότε περιμένω την επόμενη τώρα χεχε!

Θα ήθελα εδώ να πω και κάτι γενικότερο που αποκόμισα από αυτή τη συνάντηση και από κάποια άλλα γεγονότα στη μπλογκογειτονιά. Η απόσταση από τα λόγια μέχρι τις πράξεις είναι πολύ μεγάλη. Σαφώς και τα λόγια χρειάζονται διότι ενώνουν τους ανθρώπους, από την άλλη όμως στα λόγια κάποιος μπορεί να φτιάξει ολόχρυσες πολιτείες, ενώ κάθεται στην πολυθρόνα του σπιτιού του, χρειάζεται προσοχή λοιπόν. Δεν ξέρω πόσοι είστε φανατικοί του Αστερίξ όπως εγώ, μου έχει μείνει όμως μία σκηνή με κάτι παππούδες που καθόντουσαν σε ένα κούτσουρο και σχολίαζαν τις μάχες που γινόντουσαν μπροστά τους. Εντάξει, αυτοί ήταν απόμαχοι, δικαιολογούνται, όταν όμως βλέπω νέους ανθρώπους να κάνουν το ίδιο στεναχωριέμαι. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ'έξω, έχω πέσει και εγώ στην παγίδα, εξάλλου στο σπίτι που μεγάλωσα δεν δέχτηκα και πολλή ενθάρρυνση. Δεν θα ισχυριστώ ότι έχω καταφέρει να ξεπεράσω όλα τα προβλήματα, τουλάχιστον όμως κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Μπαίνω σε σκέψεις πλέον όταν βλέπω φανταχτερά μπλογκ με κατεβατά μέσα που όμως σύντομα καταλαβαίνω ότι μόνο στόχο έχουν να μαζεύουν όσο περισσότερα μέλη μπορούν για να σχολιάζουν τι ωραία που τα γράφεις, όταν έρχεται όμως η ώρα της πράξης, εκπλήσσομαι πραγματικά από το πόσο λίγα από τα γραφόμενά τους τηρούν. Μου έχει τύχει μπλογκερ να μου στέλνει κατεβατά περί ευγένειας, ψυχολογίας και χειρισμού της απόρριψης, όταν όμως την απέρριψα εγώ λέγοντας ότι νιώθω άσχημα, μου έριξε χτυπήματα κάτω από τη μέση και πήγαν περίπατο τα κατεβατά. Αντιθέτως έχω γνωρίσει πολλούς μπλογκερς που μπορεί να μην είναι το ίδιο φανταχτεροί, όμως είναι ουσιαστικοί και τους ευχαριστώ που υπάρχουν. Όσο για τους άλλους, τους συμπονώ, καταλαβαίνω ότι μέσα τους έχουν φόβο και πληγές, ελπίζω ο Θεός να φωτίσει τις καρδιές τους, αυτός όλα τα θεραπεύει, αρκεί να μην του γυρίζουμε την πλάτη.

Το ειρωνικό είναι ότι σήμερα μου βγήκε και έγραψα πολλά λόγια, οπότε λέω να κλείσω με πράξεις, ένα βίντεο σχετικό με τη δουλειά που έχω ξεκινήσει (βλέπε πάνω δεξιά). Θα ήθελα τα σχόλιά σας για το πώς σας φάνηκε το βίντεο. Επίσης ζητώ συγγνώμη για την κακή ποιότητα του ήχου, το μικρόφωνο του netbook δεν βοηθάει.

http://www.youtube.com/watch?v=qfH_u-s-amk

Καλή εβδομάδα και καλά να περνάτε όλοι!

12 σχόλια:

  1. καλημερα φιλε μου!
    πολυ χαρηκα για αυτη σας τη συναντηση!
    εγω απο κοντα δεν εχω συναντησει μπλοκερ αλλα πολλους τους αισθανομαι δικους μου ανθρωπους και χαιρομαι ιδιαιτερα!
    ευχομαι να περνατε παντα τοσο ομορφα!
    ειδα το βιντεο σου αλλα ομολογω πως δεν ξερω πολλα απο αυτα τα πραγματα!
    καλη δουλεια ευχομαι παντως!
    να εισαι καλα!
    καλο μεσημερι να εχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τις ευχές!

      Εκτιμώ το ότι αφιέρωσες χρόνο να διαβάσεις αυτά που έγραψα και να δεις το βίντεο, ωστόσο αν και άλλοι έχουν το ίδιο θέμα με εσένα δεν ξέρω αν θα ανεβάσω άλλο, για αυτό ζήτησα σχόλια. Αν χρειαστείς βοήθεια πάντως μη διστάσεις!

      Επίσης να πω ότι αρκετούς μπλόγκερ παρακολουθώ και συμπαθώ, λίγους όμως αισθάνομαι ως δικούς μου ανθρώπους. Ιδιοτροπία μου; Ίσως..

      Καλό απόγευμα και καλά να περνάς! :)

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα ξανά! :)
      Αυριο θα ξαναδω το βιντεο σου με καθαρο μυαλο και θα το καταλαβω καλυτερα!
      Δεν ειπα οτι δεν ηταν καλο, ειπα οτι δεν ξερω επανω σε αυτα για να σου προτεινω κατι πχ για το επομενο βιντεο.
      Ειλικρινα δεν εννοουσα οτι δεν ηταν καλο, θελω να το ξερεις αυτο!
      Και να μη πτοεισε ποτε για κατι! Να κανεις οτι σου αρεσει και μετα θα δεις οτι θα αρεσει σε ολους μας!
      Ενταξει; :)
      Καλο βραδυ ευχομαι!
      Και φυσικα τα λεμε ξανα!
      Καλα να περνας!

      Διαγραφή
    3. Ευχαριστώ Κική, εκτιμώ ότι με ενθαρρύνεις!

      Και συγγνώμη αν ένιωσες άσχημα, δεν υπονοούσα για εσένα ειδικά κάτι..

      Καλό βράδυ και καλά να περνάς! :)

      Διαγραφή
  2. Γνώρισες δυο ξεχωριστούς ανθρώπους Hengeo
    και οφείλω να πω ότι αν παρέμεινα στα μπλοκ
    μια από τις αιτίες ήταν η Στεφανία που με τον
    τρόπο της μου έδειξε έναν διαφορετικό τρόπο
    σκέψης γύρω από αυτόν τον κόσμο.
    Με έμαθε να το διαχειρίζομαι όλο αυτό,
    θα έλεγα ΄΄με πονήρεψε΄΄ και έμαθα πράγματα
    που θα χρειαζόμουν χρόνια για να μάθω.
    Έχεις δίκιο σε όλα όσα γράφεις για την βιτρίνα
    και τα πολλά μεγάλα λόγια.

    Καλό βράδυ σου εύχομαι :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Λεβίνα ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Ναι είναι γλυκύτατοι και οι δύο, η Στεφανία είναι από τις πιο παλιές μου γνώριμες στην μπλογκόσφαιρα..

      Χάρηκα που σε ξαναείδα, ήσουν από τους πρώτους που σχολίαζαν όταν ήρθα εδώ και δεν το ξεχνώ αυτό!

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα στην όμορφη παρεούλα!
    Το να μπαίνεις σ' ένα blog (ενώ αντιπαθείς σφόδρα το fb) και να συναντάς πρόσωπα που έχεις γνωρίσει από κοντά, όπως είναι και η Levina μου, (φίλη και γειτόνισσα) σου δίνει διπλή χαρά!
    Ναι, Γιώργο η συνάντηση μας ήταν πάρα πολύ όμορφη και μη ξεχνάς πως και εκεί ήταν και ο Δημήτρης (insite) εξαιρετικός blogger και φίλος "μας"!
    Ομοιοπαθητική κάνω 30 χρόνια και η διάλεξη στον Ιανό (μετά του Παραμυθά) μου άρεσε εξαιρετικά!
    Τώρα το video, άκρως ενδιαφέρον σίγουρα, πάντως είσαι 100 φορές πιο όμορφος από κοντά παρά στο video όπου ο φακός σε παραμορφώνει!
    ΑΦιλιά καρδιάς και τώρα περιμένω την β" συνάντηση μας, επαγγελματική αυτή τη φορά, να μου δείξεις μερικά πράγματα που αφορούν το blog μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στεφανία σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

      Το Δημήτρη για κάποιο λόγο δεν τον έχω συνδέσει με τα μπλογκ, δεν ξέρω γιατί. Το βίντεο το τράβηξα με netbook όπως έγραψα οπότε ναι η ποιότητα ήταν ανάλογη..

      Καλή συνέχεια και όποτε θέλεις ξανασυναντιόμαστε! :)

      Διαγραφή
  4. Είναι υπέροχο όταν το αίσθημα της οικειότητας, της συμπάθειας και της εκτίμησης επισφραγίζονται με την εκ του σύνεγγυς επαφή. Άντε, και στα επόμενα σμιξίματά σας τώρα που έγινε η αρχή. :)

    Δεν έχω να προσθέσω τίποτα στις όμορφα διατυπωμένες σκέψεις σου, όσον αφορά το ιλουστρασιόν περιτύλιγμα. Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη! Θα πέσουμε αρκετές φορές σ' αυτόν τον ιστό, είναι αναπόφευκτο. Μα μπορούμε να δούμε την θετική πλευρά του πράγματος που διδάσκει: πώς να μη γίνουμε ποτέ έτσι. Λειτουργεί σαν αφύπνιση, και δίνει βήμα για εσώτερες ανασκαφές στο μέσα μας.

    Το βιντεάκι σου άκρως επεξηγηματικό. Μου άρεσε.
    Έκανες πολύ καλή δουλειά, μπράβο σου!!

    Την καλημέρα μου, Τζωρτζ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι Λυσίππη μου, τώρα που έσπασε το ρόδι ελπίζω ότι θα έρθουν και άλλα!

      Χαίρομαι που σου άρεσαν οι σκέψεις μου και το βίντεο!

      Καλό απόγευμα και καλά να περνάς! :)

      Διαγραφή
  5. εγώ βίντεο ψαχνω και βίντεο δε βλέπω ,αλλά και να το έβλεπα ειμαι εντελώς άσχετη με τεχνολογία!
    Με τον Παραμυθά μεγάλωσα και τον θυμάμαι πάντα με αγάπη!
    καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έχω βάλει με σύνδεσμο διότι δεν έβγαινε ως συνημμένο βίντεο..

      Ευχαριστώ για τα καλά λόγια!

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή

Blogs..