Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Εκδίκηση;

Αμαρτία εξομολογημένη ουκ εστί αμαρτία λένε και αυτό θα κάνω σήμερα εδώ στο ιστολόγιό μου..

Σήμερα είναι ίσως η πρώτη φορά που συνειδητά φέρθηκα άσχημα σε κάποιον. Και λέω συνειδητά, διότι ασυνείδητα όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη ή να πληγώσουμε τους άλλους, έτσι είναι η ζωή. Άλλο όμως είναι να γίνεται περιστασιακά και ασυνείδητα και άλλο όταν συνειδητοποιείς ότι κάποιος έχει κάνει σύστημα το ψέμα και το συναισθηματικό εκβιασμό, ακόμα χειρότερα αν γίνεται συνειδητά.

Τι γίνεται όταν είσαι σε έναν χώρο χρόνια, έχεις προσφερθεί να βοηθήσεις και συνειδητοποιείς ξαφνικά ότι κάποιος είναι συστηματικά ανειλικρινής και συναισθηματικός εκβιαστής; Όταν χάνεις την ψυχραιμία σου και απλά σε διώχνει με την δικαιολογία ότι ήσουν προσβλητικός; Όταν επιστρέφεις και ήρεμα παρουσιάζεις τα γεγονότα που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά και το μόνο που τον νοιάζει είναι πώς θα καλύψει την πάρτη του και, οποίο θράσος, να μου ζητάει να του κάνω και χάρη διότι αυτό λέει είναι το σωστό! Ή μήπως καλύτερα θρασύδειλο να τον πω;

Δεν άντεξα, προσποιήθηκα ότι θα του την κάνω αν συναντηθούμε από κοντά, τον προκάλεσα, μου έκλεισε ραντεβού και τον άφησα να περιμένει ότι θα πάω. Προτιμότερη η αδιαφορία και η συγχώρεση από την εκδικητική συμπεριφορά λένε. Άνθρωπος όμως είμαι, γίνεται να φέρομαι πάντα ανώτερα; Απλά είπα να του δώσω μία γουλιά από το πικρό ποτό που μου έδινε όλα αυτά τα χρόνια, έτσι για να δει και αυτός τη γεύση του. Χώρια που έχω και μία ελπίδα, θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να μην ήταν μόνο ωμή εκδίκηση, ότι έτσι ίσως αναθεωρήσει, ίσως καταλάβει το λάθος στη συμπεριφορά του. Όπως ο οργανισμός αποκτά ανοσία σε έναν ιό όταν εμβολιστεί με μικρότερη μη βλαβερή ποσότητά του.

Τώρα είμαι πιο ήρεμος. Από εδώ και πέρα, καμία επαφή και καμία χάρη πλέον και με αυτόν και με τον εν λόγω χώρο, εκτός αν πιάσει το εμβόλιο..

10 σχόλια:

  1. οχι εκδικηση!
    απλως ξεσπασμα!
    ολα θα πανε καλα!
    η αδιαφορια ειναι η καλυτερη τιμωρια για τους ανθρωπους!
    μην ασχολεισε μαζι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Κική!

      Ναι θα μπορούσα να το πω και ξέσπασμα..

      Καλή συνέχεια!

      Διαγραφή
  2. Αν πω ότι δεν έχω πέσει στην παγίδα της εκδίκησης, θα είναι ψέμα. Όμως, πιστεύω πως δεν είναι η καλύτερη λύση (γιατί είναι και ψυχοφθόρα -άσε που μετά έχω και τύψεις... για τέτοιο ζώον μιλάμε!), καθότι χάνεις την αξιοπρέπειά σου και το δίκιο σου -και δίνεις τζάμπα αξία. Οπότε έχω καταλήξει πως η καλύτερη λύση είναι το να περνάς τον άλλο απ' το ταμείο και μετά όξω απ' την παράγκα. Γρήγορο, απλό & αποτελεσματικό.

    Δυστυχώς, υπάρχουν κι αυτά.
    Προσπάθησε να μην ασχοληθείς άλλο και να ηρεμήσεις. Και ποτέ να μην διαιωνίζεις καταστάσεις που κοστίζουν στην ψυχική σου γαλήνη και σε ζημιώνουν. Ν' αφήνεις χώρο για όσους αξίζουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ για το σχόλιό σου!

      Η καλύτερη λύση όντως είναι αυτό που είπες. Απλά κάποιες φορές δεν είναι εύκολο είτε διότι ήταν πολλά τα χρόνια που ήσουν σε ένα χώρο είτε διότι πρόκειται για πολύ κοντινό σου συγγενικό πρόσωπο.

      Καληνύχτα!

      Διαγραφή
  3. Φίλε μου η καλύτερη εκδίκηση είναι η αδιαφορία, το να είσαι χαμογελαστός και σε καλή διάθεση και ο άλλος απλά αυτό να το βλέπει ως ανησυχητικό, απλά και μόνο γιατί φθονεί αυτό που έχεις εσύ και δεν μπορεί να έχει ο άλλος.

    Μην ασχοληθείς άλλος! Γιατί απλα΄δεν αξίζει! Δεν χάνεις εσύ!
    Πάντως, όλοι έχουμε περάσει τέτοιου είδους καταστάσεις!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποτέ μου δεν κατάφερα να εκδικηθώ.... όσες φορές το έβαλα στο μυαλό μου το μετέθεσα σε μια άλλη ημερομηνία που όταν ήλθε εγώ δεν είχα πια την ανάγκη να το κάνω...
    Ξέρω καλά τι εννοείς...
    Εχει γεμίσει δυστυχώς ο κόσμος παρτάκηδες και άκυρους...
    Να φύγουν να πάνε αλλού όμως...
    Καλό ξημέρωμα! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να φύγουν όντως, μακάρι να ήταν πάντα εύκολο όμως..

      Καλή εβδομάδα!

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος15/12/13 02:01

    Πραγματικά ποτέ δεν υπήρξα εκδικητική νομίζω,αυτό που έκανες πιο πολύ σαν ξέσπασα μοιάζει,σαν να έβγαλες την οργή σου και την ταλαιπωρία σου παρά εκδίκηση.Και έτσι ίσως είναι καλύτερα.Σίγουρα είναι.Όμως την επόμενη φορά μην δώσεις καν τόση αξία αν θες την γνώμη μου..
    καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέσπασμα ναι..

      Καλή εβδομάδα και ευχαριστώ για το σχόλιο!

      Διαγραφή

Blogs..