Σάββατο, 31 Αυγούστου 2013

Πόσα καλοκαίρια ακόμα;

Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα, σε λίγες ώρες αφήνουμε ημερολογιακά το καλοκαίρι και μπαίνουμε στο φθινόπωρο.

Σε 3 μήνες θα μπαίνουμε στο χειμώνα, σε άλλους 3 μήνες στην Άνοιξη και σε ακόμα 3 ξανά στο καλοκαίρι. Ένας αδιάκοπος κύκλος όπου η μία εποχή αφήνει τη θέση της στην άλλη. Πόσους τέτοιους κύκλους θα έχουμε την τύχη να ζήσουμε ακόμα; Πόσα καλοκαίρια θα έρθουν ακόμα που όταν τελειώνουν θα μπορούμε να πούμε ότι οκ σε 9 μήνες έρχεται το επόμενο; Είναι βιολογικά βέβαιο ότι αυτός ο αριθμός είναι πεπερασμένος. Για μένα έχουν έρθει ήδη 29. Πόσα μένουν ακόμα; 50; 70; Ε, αν είμαι τόσο τυχερός που μένουν παραπάνω, μάλλον δεν θα είμαι και σε θέση να καταλαβαίνω πολλά μετά τα 70.

Μου παραβγήκε μελαγχολία, είναι όμως που μου φαίνονται όλα στη ζωή τόσο ρευστά και πεπερασμένα που αναρωτιέμαι, υπάρχει κάτι που να είναι αιώνιο; Να μην τελειώνει; 'Η όλα είναι καταδικασμένα να τελειώνουν και να χάνονται κάποια στιγμή; Και μη μου πείτε για την αγάπη, διότι έτσι πίστευα και εγώ, κατάλαβα όμως ότι και αυτή έχει όρια..

Έτσι μελαγχολικά αποχαιρετώ το καλοκαίρι του 2013, από το οποίο όμως έχω αρκετές ωραίες στιγμές να θυμάμαι.

Καλό υπόλοιπο Σ/Κ και καλό φθινόπωρο σε όλους!

4 σχόλια:

 1. http://www.youtube.com/watch?v=r2pEQ2ZKP28#t=91
  μου αρέσει και λέει αλήθειες...
  τώρα έχεις σχόλιο και εδώ...
  καλό φθινόπωρο αλλά πολύ ζέστη σήμερα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να και ένα τραγούδι του Καρβέλα που δεν είχα ακούσει! Οπωσδήποτε με έβαλε σε σκέψεις, αν και δεν ξέρω αν βγάζω ακριβώς νόημα του τι θέλει να πει. Όλα είναι θέμα διάθεσης και επιλογής; Μα προφανώς δεν μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, υπάρχουν κάποια αντικειμενικά όρια διότι έτσι λειτουργεί ο κόσμος..

   Ναι ζέστη, μικρό καλοκαιράκι, μάλλον από την άλλη εβδομάδα θα θυμίσει πιο πολύ φθινόπωρο!

   Καληνύχτα!

   Διαγραφή
 2. Όλα έχουν μια αρχή και ένα τέλος... όσο για το σύμπαν, δεν ξέρουμε και μάλλον δε θα μάθουμε ποτέ!
  ΑΦ! και καλό Φθινόπωρο... χωρίς μελαγχολίες! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι Στεφανία.. Ο Αϊνστάιν είχε πει, δύο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, για το πρώτο έχω κάποιες αμφιβολίες..

   Καλό Φθινόπωρο!

   Διαγραφή

Blogs..