Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Τιτανικός 1912-2012, αυτά τα ξέρατε;

100 χρόνια συμπληρώνονται από το μοιραίο εκείνο ταξίδι του Τιτανικού, το θρυλικό ναυάγιο, που χάραξε τόσους ανθρώπους, μία ολόκληρη πόλη θρηνούσε (Σάουθαμπτον) και έχει τη δική του θέση στην ιστορία. Δε θα μπορούσα να μην κάνω αναφορά στο blog μου για την επέτειο αυτή, ειδικά αφού έτυχε να είμαι με άδεια Πάσχα εδώ. Σας χαιρετώ λοιπόν με ένα αγαπημένο τραγούδι, ενός αγαπημένου μουσικού!


Και κάποια στοιχεία που ίσως δεν ξέρατε..

- Η τελευταία επιζώντας του ναυγαγίου, η Millvina Dean, απεβίωσε πριν 3 χρόνια στις 31/5/2009 σε ηλικία 97 ετών, Είχε γεννηθεί στις 2/2/2012 και ήταν η μικρότερη επιβάτης, 2 μηνών και κάτι μέρες.

- Η γηρεότερη επιζώντας, Mary Davis Wilburn απεβίωσε σε ηλικία 104 ετών στις 29/7/1987. Τουλάχιστον άλλοι 3 επιζώντες έκλεισαν τα 100, εκ των οποίων, η Ellen Shine, ήταν η τελευταία ενήλικη επιζώντας.

- Η Lillian Asplund δεν έκλεισε τα 100 για λίγους μήνες, το 2006 όμως που πέθανε ήταν μέσα στους 3 τελευταίους επιζώντες και η τελευταία με μνήμες από το ναυάγιο.

- Ο καπετάνιος του Τιτανικού, Edward Smith, λίγους μήνες νωρίτερα είχε εμπλακεί σε ένα ατύχημα ως καπετάνιος ενός άλλου πλοίου της ίδιας εταιρίας, θεωρείτω όμως από τους πιο έμπειρους ναυτικούς και έγινε καπετάνιος και του Τιτανικού. Σχεδόν όλα τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του σταδιακά απεβίωσαν από αρρώστιες και ατυχήματα..



2 σχόλια:

  1. Πολύ κατατοπιστικό το αφιέρωμά σου για ένα τραγικό γεγονός που έχει συζητηθεί όσο λίγα παγκοσμίως!
    Καλή συνέχεια φαντάρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ Γιάννη, χαίρομαι που σου αρέσε!

      Καλή συνέχεια και σε εσένα, καλό Πάσχα με βροχές από ότι φαίνεται ;)

      Διαγραφή

Blogs..